wiew Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 WitamMam problem, ucieka mi płyn z chłodnicy i muszę robić codziennie małe dolweki ;/ zauwzałem że przu szczelce korka wycieka płyn i są małe kropelki czasami do okoła korka. Płyn w zbiorniczku wyrównawczym jest i cos go tam dużo strasznie, na pewno powyżej kreski UPPER. Czym to może być spowodowane? Tymi małymi nieszczelnościami koło korka? uszczelka głowicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 sprawdz olej w silniku jaki ma kolor? czy motocykl kopci mocno na bialo jak go przecisniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Moze po prostu za duzo dolewasz i nadmiar plynu musi wyrzucic. Moze byc tak ze nie odpowietrzasz ukladu przy wlewaniu cieczy. Jezeli plyn przedostaje Ci sie do silnika, napewno on bedzie w oleju, wiec kiedy spuscisz olej, plyn niebieski czy tam inny kolor powinnien byc albo nad olejem albo pod. Jezeli zamiast plynu bedziesz mial wode, to wtedy kawe z mlekiem spuscisz z silnika. Ciecz moze tez uciekac przez uszczelke pod glowica, i w malych ilosciach spalac sie z benzyna. Jezeli bedzie taki objaw, napewno to bedzie widac w postaci nadmiernego dymowania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 (edytowane) poziom płynu na zimnym silniku ma być 1cm pod korkiem ,jak będzie zadużo to przeleje do zbiorniczka wyrównawczego a następnie jeśli ciśnienie będzie dalej wysokie wywali przez korek Edytowane 22 Czerwca 2008 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiew Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Przepraszam za tak późną odp ale maiłem problemy techniczne;/Ostanio wymieniałem olej silnikowy i był taki czarny i gęsty normalny po zużyciu. Nie przecze dymi mi mocno na biało jak jest zimny i go przydusze, a tak to normalnie dymi jak każdy :buttrock: Jeśli chodzi o wlewanie płyny to odkręcam korek wlewam i zakręcam go i cuż to odpowietrzać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi