czarekmbx Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 chce zmienić płyn hamulcowy i stad pytanie czy mogę zalać "organika R-3 lub DOT3" ?? Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) Ej sory bo ja nie na temat ale podepne sie z pytaniem czym wlasnie sie rozni np DOT3 od DOT4?? Sory ale to krotkie pytanko a nie che mi sie zakladac nowego tematu :) :) A co do tematu to chyba mozesz tylko najpierw musisz wyciagnac strzykawka ze zbiorniczka ten stary plyn, zalc nowy i pozniej jak przy odpowietrzniu Edytowane 19 Czerwca 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 (edytowane) "organika R-3 lub DOT3" ??To jest to samo. Wymianę płynu hamulcowego w układzie opisywałem w jakimś temacie, poszukaj w moich postach.czym wlasnie sie rozni np DOT3 od DOT4??Temperaturą wrzenia. Im wyższa tym lepiej. DOT-4 ma bodajże 30 stopni wyższą temp wrzenia od DOT-3. Do takich motocykli jak NS-1 można lać śmiało DOT-3, bo wątpię, żeby się zagotował. Edit: Tu jest link: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...8entry1199008 Edytowane 19 Czerwca 2008 przez wicek15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 założę się o co chcecie że na pokrywce (oryginalnej) od zbiorniczka jest napisane jaki płyn zaleca producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 A co do tematu to chyba mozesz tylko najpierw musisz wyciagnac strzykawka ze zbiorniczka ten stary plyn, zalc nowy i pozniej jak przy odpowietrzniu Jesli wlewasz taki sam plyn jak był to nie musisz. DOT 3 do DOT 3 ,a DOT 4 do DOT 4 . jesli zmieniasz DOT 3 na DOT 4 lub odwrotnie to musisz wyczyscic calutki uklad. Nic Ci nie da ze wyssiesz plyn z pompki , a plyn w przewodzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=92189&hl=Jeden z tryliarda watkow, jakie pokaze wyszukiwarka, kiedy wpiszesz DOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Jesli wlewasz taki sam plyn jak był to nie musisz. DOT 3 do DOT 3 ,a DOT 4 do DOT 4 . jesli zmieniasz DOT 3 na DOT 4 lub odwrotnie to musisz wyczyscic calutki uklad. Nic Ci nie da ze wyssiesz plyn z pompki , a plyn w przewodzie?? pewnie ze nie msiusz ale chodizlo mi o to jak np zmieniasz plyn to chyba nie dolewasz czystego i swiezego do tego strego co??No chyba ze tak robisz to luz, ale ja najpeirw wyciagam stary plyn i dolewam nowego, a na marginesie co sie stanie jak zmieszamy plyny znaczy bedzie zalany ten i ten??np DOT 4 z DOT 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Masz wszytsko opisane w linku, który podałem, więc po co te pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 No chyba ze tak robisz to luz, ale ja najpeirw wyciagam stary plyn i dolewam nowego No i co CI to daje ? Stary plyn masz jeszcze w przewodach, tak czy srak sie zmiesza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi