wicek15 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 A po co masz czerwone pole? Chyba projektanci silnika wiedzieli co dla niego dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalloKS Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Skoro tak mówisz , to zmień sobie zębatki. Ja miałem 17/43 i na 6 biegu przy 6000- 6500 miałem 90km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Czyli przy predkości 100km/h masz 9. tys obrotow ? ;]tak, tyle, że ja mam zebatki 15/47 i tak wychodzi 100km/h@9000rpm.Zdejmowałem ten króciec, w nim blokady nie było. Jedynie zwężenie takie aby dopasować średnice króćca do wewnętrznej średnicy gaźnika było tak z 2-3mm na srednicy było fabrycznie za małe, więc usunęłem nadlew, żeby przejście było płynne. Nic to nie dało (albo niewiele) membrany miałem w bardzo dobrym stanie, ograniczników nie odginałem bo to się szybko skończy urwaniem membran (takie opinie słyszałem, a chcę jeszcze trochę pojeździć). Czyli przy predkości 100km/h masz 9. tys obrotow ? ;]tak, tyle, że ja mam zebatki 15/47 i tak wychodzi 100km/h@9000rpm.Zdejmowałem ten króciec, w nim blokady nie było. Jedynie zwężenie takie aby dopasować średnice króćca do wewnętrznej średnicy gaźnika było tak z 2-3mm na srednicy było fabrycznie za małe, więc usunęłem nadlew, żeby przejście było płynne. Nic to nie dało (albo niewiele) membrany miałem w bardzo dobrym stanie, ograniczników nie odginałem bo to się szybko skończy urwaniem membran (takie opinie słyszałem, a chcę jeszcze trochę pojeździć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) Ja obecnie mam zębatki 15/49 i jedzie tak około 85km/h majac 8 tys obrotow.A czy przy zmiana tylnej zębatki na 47 nie bede musiał zmienić łańcucha ? Edytowane 24 Czerwca 2008 przez Ryjek Ocw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 ile masz jeszcze miejsca na naciągu? mozesz skrocic go o jedno ogniwo, łancuch powienien miec zapinke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Miejsca mam jeszcze sporo :banghead:) A gdzie moge kupić takie zebatki najbardziej by mi odpowiadała 45-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi