miro Opublikowano 3 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Witajcie. Już po raz trzeci w gronie motocyklistów z Łódzkiej grupy Honda Africa Twin organizujemy w Łodzi Mikołaje na motocyklach. Jedyny termin to 06-12-2009 niedziela . Miejsce rozpoczęcia to samo co w ubiegłym roku czyli BLAZOWNIA: Gdańska 129 "FAN-BIKE" godzina 11.00 Czyli mamy ustalony czas i miejsce. Przypominam zasady: 1. wszyscy ubrani w stroje św Mikołaja - KOMPLETNE (spodnie, kubrak, czapka) 2. Każdy ma ze sobą min. 1kg cukierków na rozdanie. 3. jedziemy spokojnie w grupie bez pałowania, gumowania, strzelania z wydechów i innych wygłupów. Ta impreza ma na celu wyeliminowanie błędnych stereotypów mówiących o tym, że motocykliści to dawcy, wariaci, szaleńcy itd. Chcemy pokazać mieszkańcom Łodzi, że jesteśmy normalnymi, miłymi, ogarniętymi motocyklową pasją uczestnikami ruchu drogowego. IMPREZA CAŁKOWICIE CHARYTATYWNA - nikt tu na niczym nie zarabia nawet jednej złotóweczki Plan przejazdu podamy w późniejszym terminie. Warto przypomnieć podstawową zasadę udziału w imprezie - KOMPLETNY STRÓJ ŚW MIKOŁAJA I 1 KG CUKIERKÓW Z tymi KOMPLETNYMI strojami św Mikołaja w latach poprzednich bywało różnie, dlatego wzorem innych grup motocyklowych wprowadzamy twardą zasadę - kto nie będzie miał ze sobą kompletnego stroju św. Mikołaja i minimum 1kg cukierków dla dzieci nie bierze udziału w imprezie. Kompletny strój Świętego Mikołaja można kupić za kilkanaście zł, w markecie. W ubiegłym roku najtańsze były w Castoramie. Wszystkie bieżące informacje znajdziecie tu: http://www.africatwin.com.pl/showthread.ph...82371#post82371 Kto się zgłasza? Prośba - powiadamiajcie wszystkich motocyklistów, skuterowców, Quadowców itp. Edytowane 3 Listopada 2009 przez miro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Swoja obecnosc, tak jak i w zeszlym roku, potwierdzam na jakies 247%. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxŁódź Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Ja też jestem na bank :buttrock: Nawet jakby dowaliło 1m śniegu (wtedy na cwaniaka przyjadę quadem), ale jeśli tylko trochę przyczepności to na moto jestem. Rzucę dalej info do chłopaków od shadowek i quadowiczom. :crossy: Edytowane 4 Listopada 2009 przez MaxŁódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Ja mam motocykl w rozsypce, ale będę na 100% nawet drugim, mimo że rozbitym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jesli nie pojade do Gdyni wzorem roku ubieglego, to oczywiscie sie melduje z cukierasami :). Cytuj ZdrowkoKLOSZCytaty na dziś i jutro:"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - by KLOSZ"To co widzisz to też jest patologia, tylko troche inna niż Twoja..." - tez by KLOSZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 (edytowane) Siemanko-Za dwa tygodnie zaczynam zbiórkę prezentów w pracy ,dla dzieci z domu dziecka tak jak w tamtym roku-POZDROWIONKA :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin: Edytowane 14 Listopada 2009 przez intruz25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam wszystkich,ja nie należe do zadnego klubu motocyklowego,ale skoro impreza otwarta......., to mysle ze bede chyba że będa zawieje i zamiecie śnieżne:),a czy moga byc 2 mikołaje na jednym motorze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Wklejam Oficjalny komunikat organizatorów: Rozdział 1 - Ustalenia wstępne. 6 Grudnia 2009 – „Mikołaje na Motorach” to spontaniczna akcja łódzkich motocyklistów w celu wywołania uśmiechu u ludzi i pokazania, że nie jesteśmy WARIATAMI. Warunek odbycia się całej imprezy to znośna pogoda - bez ulewnego, ciągłego deszczu, bez burzy śnieżnej i szklanki na jezdni. Każdy z Was sam musi ocenić, czy warunki pogodowe go nie przerastają. Zawsze znajdzie się paru twardzieli, którym i najsroższa zima nie straszna. Obowiązkowo : - ZATANKOWANE POJAZDY NA CAŁĄ TRASĘ, czyli z dojazdami trzeba mieć paliwa na 100 km, - Kompletny strój Mikołaja (bluza + spodnie+czapka+broda) + 1 kg cukierków, - Mile widziane ozdoby świąteczne na motocyklach - Reniferach. - Trasa przejazdu - około 50 km, Łódź - Pabianice - Konstantynów - Aleksandrów - Zgierz - Łódź. - Jedziemy max 50km/h - bez palenia gumy, bez "gumek", "stoppie", bez strzelania z tłumików i odcinania zapłonu na max obrotach. - Liczymy na szeroką obecność motocyklistów, skuterowców, quadowców - ale tylko tych ludzi, którzy się z tym powyższym identyfikują. - Mamy pokazać DOBRĄ STRONĘ MOTOCYKLISTÓW, - Wymagana jest pełna dyscyplina i podporządkowanie się Organizatorom. - Jeżeli nie odpowiada Ci któryś z powyższych punktów - nie jedź z nami, nie ma sensu męczyć się wzajemnie. - Jeżeli zgadzasz się - przejdź do Rozdziału 2 Rozdział 2 - Bezpieczeństwo i przejazd. - Jedziemy w kolumnie, pojedynczo "na zakładkę/szachownicę" w miarę blisko. - OBOWIĄZUJE ZAKAZ WZAJEMNEGO WYPRZEDZANIA! - Zajmujemy TYLKO 1 PAS RUCHU! - Grupę prowadzi Mikołaj Prowadzący (PADRE), - Grupę zamyka Mikołaj Zamykający (ŁYSY) - Mikołaje Funkcyjni w żółtych odblaskowych kamizelkach, których poleceniom należy się podporządkować, będą dbali o bezpieczeństwo całej grupy i dodatkowo będą blokowali kolizyjne i niebezpieczne skrzyżowania. - W związku z tym pozostali Mikołaje NIE UŻYWAJA ŻADNYCH INNYCH STROJÓW ZEWNĘTRZNYCH NIŻ CZERWONE MIKOŁAJOWE. - Prędkość podczas przejazdu około 50 km/godz. Pojazdy jadące wolniej - niestety, będą musiały radzić sobie na własną rękę, mogą dołączać w miejscach postoju, nie dadzą rady utrzymać się w kolumnie. - Gdy rusza Prowadzący - jedziemy WSZYSCY, ale obowiązują nas przepisy Ruchu Drogowego !!! - Jeżeli skrzyżowanie jest zablokowane przez Mikołajów Funkcyjnych, jedziemy, ale po upewnieniu się że jest to możliwe i tylko wtedy gdy jest to BEZPIECZNE. Inaczej czekamy na swoją kolei. - W przypadku przerwania kolumny zwalniamy lub zatrzymujemy się i czekamy na pozostałą część grupy, decyduje Mikołaj Prowadzący. Rozdział 3 - Trasa przejazduWarunkiem sprawnego i bezpiecznego przejazdu jest dostosowanie się do Mikołaja Prowadzącego oraz do poleceń Mikołajów Funkcyjnych. Na gwizdek wsiadamy i w ciągu 2-3 minut formujemy kolumnę. Pamiętajcie o zatankowaniu Waszych pojazdów przed wyruszeniem na spotkanie! Plan spotkania i jazdy: NIEDZIELA, 6 grudnia. 10,30 - Początek zbiórki - "Blazownia" ul. Gdańska nr 129 (przy Mickiewicza). 10,45 - Odprawa, ustalenia przejazdu, przypomnienie zasad, przedstawienie Mikołajów : Prowadzącego, Zamykającego i Funkcyjnych - ŻÓŁTE KAMIZELKI !!! Punktualnie o 11,00 - Ruszamy, jedziemy w prawo w Zamenhoffa, przecięcie Al.Kościuszki, skręt w lewo w Piotrkowska, dojazd do Plac Wolności, postój, wspólne foty pod pomnikiem Tadzia K. Czas przejazdu - 10 min., czas na foty - 10 min. Lansujemy sie przed Mediami, o ile takowe się zjawią. 11,25 - wyjazd z Plac Wolności, przejazd Piotrkowska do Plac Niepodległości - czas 15 min. 11,40 - skręt w Pabianicką, przejazd przez Rondo Lotników, dalej prosto do ronda przy IKEA, czas - 15 minut. 11,55 - IKEA, jazda prosto kier. Pabianice, czas - 10 min. 12,05 - Pabianice, skręt w lewo z DK 14, za 100 m w prawo ul. Warszawska, później w prawo ul. Warszawska/Zamkowa, czas - 10 min. 12,15 - postój na ul. Zamkowa, przy sklepie "Piotr i Paweł". Czas postoju - 10 min. 12,25 - jazda prosto, w prawo ul. Partyzancka, później w lewo DK 71 kier. Zgierz, czas - 5 min. 12,30 - jazda DK 71, prosto, czas - 10 min. 12,40 - Porszewice, skręt w prawo, dalej DK 71, czas - 10 min. 12,50 - Konstantynów, ul. Łódzka, skręt w lewo (światła), następnie agrafka w prawo na chodnik, postój, czas postoju - 10 minut 13,00 - wyjazd w ul. Zgierska, prosto, kierunek Aleksandrów, czas - 10 min. 13,10 - rondo Rąbień AB, prosto, czas - 5 min. 13,15 - Aleksandrów, skręt w lewo ul. Pabianicka, czas - 10 min. 13,25 - skręt w prawo ul. 11-go Listopada, czas - 5 min. 13,30 - za skrzyżowaniem (światła) w lewo do parku, postój, czas - 10 min. 13,40 - wyjazd, w lewo z parku DK71, kierunek Zgierz, czas - 5 min. 13,45 - skręt po pierwszeństwie w prawo, ul. Zgierska, czas - 15 min. 14,00 - dojazd do Zgierz, skręt w prawo, później w lewo i jeszcze raz w lewo, prosto pod Urząd Miasta (?!?), postój, czas - 10 min. 14,10 - wyjazd w prawo DK 1 - kierunek Łódź, cały czas prosto, czas - 20 min. 14,30 - wjazd na teren Manufaktury, postój, czas - do 60 min. 15,30 - rozjazd, z powodu, że ciemno, indywidualnie, KONIEC. Osoby chcące odwiedzić Domy Dziecka mogą to zrobić po dotarciu do Manufaktury, bądź w mniejszych grupach odłączyć się w trakcie przejazdu. Plan przejazdu pomimo, że sporządzony przez nas na podstawie przejechanej trasy, może ulec zmianie, mogą też powstać rozbieżności w czasie. Legenda: - DK to: droga krajowa - Tadek K. to: Tadeusz Kościuszko - IKEA to: taki szwedzki sklepik z mebelkami i nie tylko - BLAZOWNIA to: sklep i punkt napraw motocykli - Mikołaj Funkcyjny to: gość na szybkim motocyklu z dość dużym doświadczeniem i umiejętnościami, który własnym ciałem będzie chronił Was przed kierowcami konserw ; który ciągle nie wiadomo dlaczego zostaje w tyle, a później na złamanie karku prze do przodu, wyprzedzając Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 ładny plan :D Jeżeli tylko będę miał sprawny motocykl i będę w całości (w zesżłym roku mi niestety przeszkodziły połamane kości) zjawię się napewno :D .... ale tfu tfu żeby nie zapeszyć i żeby mi się silnik nie rozsypał jak to czasem bywa :P Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 mojemu renoferowi nawalil akumulator. w zwiazku z tym sa dwie mozliwosci; jesli ma ktos na zbyciu jakies aku 8ah do NTV, CBR, XJ, moze byc zatyrany, byle tylko troche pradu trzymal, to bylbym bardzo wdzieczny. bede renifera odpalal z popychu. opcja zakupu nowego aku narazie nie wchodzi w gre, nawet tych za 100zl, wiec sa dwa pozyzsze wyjscia. czy moj refifer palony w dosc dziwny sposob nie bedzie wam przeszkadzal? pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) mojemu renoferowi nawalil akumulator. w zwiazku z tym sa dwie mozliwosci; jesli ma ktos na zbyciu jakies aku 8ah do NTV, CBR, XJ, moze byc zatyrany, byle tylko troche pradu trzymal, to bylbym bardzo wdzieczny. bede renifera odpalal z popychu. opcja zakupu nowego aku narazie nie wchodzi w gre, nawet tych za 100zl, wiec sa dwa pozyzsze wyjscia. czy moj refifer palony w dosc dziwny sposob nie bedzie wam przeszkadzal? pzdr:) Mam nieco przemeczone aku z FJRy to jest typ aku GT14B-4 (YT14B-4). Pojemnosc fabrycznie byla 12Ah, teraz pewnie troche mniej, ale to nie powinien byc problem. Tu masz podobnego klocka z podanymi wymiarami i sposobem wyprowadzeń, sprawdz, moze wejdzie do Ciebie: http://www.allegro.pl/item797917417_akumul...xv_xvs_fjr.html ) Jesli Cie ratuje to moge oddac. Aku po naladowaniu w FJR dawal rade na jednodniowy wyjazd z kilkoma uruchomieniami. Niestety w kilka dni postoju padal i to mnie wkurzalo, ale jesli tylko go bedziesz w stanie wcisnac i podlaczyc, to po naladowaniu IMHO spokojnie na Mikolajowanie da rade. Pytanie czy Ci sie zmiesci i czy podlaczysz? Edytowane 23 Listopada 2009 przez KLOSZ Cytuj ZdrowkoKLOSZCytaty na dziś i jutro:"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - by KLOSZ"To co widzisz to też jest patologia, tylko troche inna niż Twoja..." - tez by KLOSZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Niestety, za duzy :( miejsce na aku jest tak male ze ledwo tam seryjny wchodzi, o wiekszym niestety nie moge nawet pomarzyc... ale dzieki za checi. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Tak to było w ubiegłym roku: Cos nie chodziło, ale już poprawiłem i działa. http://haxon.wrzuta.pl/film/4ykeKSASsdT/mi..._lodz_7.12_2008 Edytowane 24 Listopada 2009 przez miro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inco Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Może głupie pytanie, ale jak przeczepicie czapki mikołaja do kasku? Strój już sobie kupiłem, czapka w komplecie jest, nie wiem czy nie będe musiał kupić drugiej - większej bo ta jest zamała na założenie na kask. Ale nadal nie mam pomysłu z mocowaniem jej na kask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLOSZ Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) Może głupie pytanie, ale jak przeczepicie czapki mikołaja do kasku? <...> Ale nadal nie mam pomysłu z mocowaniem jej na kask HINT: Castorama / Praktiker -> tasma dwustronnie klejaca. W zeszlym roku takie przyklejenie wytrzymalo mi Mikolajowanie w Gdyni i cala droge powrotna z Gdyni do Lodzi. Ba! W Lodzi jak dojechalem to z czapki mialem juz tylko jakas wysmodruchana szmate z fredzlem zamiast pomponu. Cala czapka wygladala oplakanie, ale tasma klejaca sie trzymala i kasku i czapki bez zmian. O: KLIK tutaj juz w drodze powrotnej, brode mi podwiewalo na szybe i nic nie widzialem, wiec ja przenioslem na inna szybe ;-) Sciagniecie tasmy z kasku zajelo mi..... cos okolo jednego piwka przed telewizorem ;-) Uszkodzen lakieru na kasku na skutek dzialania tasmy nie stwierdzilem. Korzystalem z takiej tasmy cienkiej, nie piankowej, z dopiskiem "super mocna" w nazwie. Tym samym sposobem mocowalem brode i wasy do kasku. Szczegolnie smiesznie to wygladalo jak podnosilem szczeke kasku do gory, a do szczeki byla przyklejona broda <rotfl> Edytowane 24 Listopada 2009 przez KLOSZ Cytuj ZdrowkoKLOSZCytaty na dziś i jutro:"Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - by KLOSZ"To co widzisz to też jest patologia, tylko troche inna niż Twoja..." - tez by KLOSZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi