zygrryd Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam koledzy ( koleżanki ) jeżeli potraficie pomóżcie.Od pewnego czasu mam zamiar kupić w/w motocykl, jednak ostatnio pojawiło się pewne " ale ", mianowicie, mieszkam w górach ( Karkonosze) i większość tras pokonywał będę na tym terenie, jak z utrzymywaniem temperatury w tym smoku ( 1600 /1700 cm) chłodzonym powietrzem.Jeżeli macie jakieś informacje w tym temacie lub jeszcze lepiej doświadczenia, będę wdzięczny.Pozdrawiam wszystkich na 2 kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Witam koledzy ( koleżanki ) jeżeli potraficie pomóżcie.Od pewnego czasu mam zamiar kupić w/w motocykl, jednak ostatnio pojawiło się pewne " ale ", mianowicie, mieszkam w górach ( Karkonosze) i większość tras pokonywał będę na tym terenie, jak z utrzymywaniem temperatury w tym smoku ( 1600 /1700 cm) chłodzonym powietrzem.Jeżeli macie jakieś informacje w tym temacie lub jeszcze lepiej doświadczenia, będę wdzięczny.Pozdrawiam wszystkich na 2 kółkach.Zapraszam do Wild/Road Star Company (temat w tym dziale). O temperaturę się nie bój nic. Po pierwsze u nas takich upałów nie ma, a motocykl dawał sobie radę w górach w Grecji :) Po drugie - cylindry mają ceramiczne gładzie :biggrin: Jak go zagrzejesz do 70 stopni, to będzie wszystko (cyt.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Zygrryd, a widziałeś kiedyś Harley'a z chłodnicą (mowa o cruizerach) ?W Kalifornii, Texasie, Nevadzie, itp. są wyższe temperatury niż w Polsce a gór nie brakuje.Nie słyszałem o takich problemach z HD ani WS/RS czy DS od ch użytkowników, poza uwagami niedowiarków i ignorantów na tym forum.Te motocykle są zaprojektowane i zbudowane tak, żeby jeździć bez chłodnic, i tyle. 2 lata jeździłem DS, teraz RS i wiem. Edytowane 16 Czerwca 2008 przez TATAKIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vpower Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Tatakis - praktycznie do kazdego HD da sie chlodnice oleju zalozyc. Pozostaje pytanie na ile jest dobre rozwiazanie w naszym klimacie - wg mnie silnik bedzie niedogrzany a to rownie zle jak przegrzany silnik. Co do WS/ RS i chlodnicy - nie przewiduje jakichkolwiek problemow tym bardziej, ze gladzie ceramiczne pomagaja zabezpieczyc przed przegrzaniem. No chyba, ze pojedziesz w 35 st. upale na jedynce 20 km non stop - wtedy i moto z chlodnica moze sie zagotowac...;) Cytuj AWO Sport -> AWO Sport -> Kawasaki Vulcan 800 -> Honda VT1100 Shadow C3 -> Yamaha Road Star Silverado 1,7 -> HD Road King Custom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Chłodnicę oleju to i do WS/RS oraz większości moto też się da założyć, tylko po co ? Nie ma takiej potrzeby.Koledze Zygrrydowi chodziło chyba jednak o chłodnicę silnika. A takich w klasycznych HD, RS/WS i DS nie było, nie ma i nie będzie, bo silniki nie mają płaszczy wodnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi