Skocz do zawartości

Honda HM CRE CZY Malguti XSM

matiipl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

HM jest najmocniejszą 50 (a przynajmniej za taką jest uważana)

Błąd :icon_razz:. Silniki Am6 mają żeliwo silnki Derbi alu;] wiec jak wiadomo alu mocniejsze, skrzynia wykonana przez derbi jest o niebo lepsze od Am6 nie ma 2 luzów biegi pewniej i lepiej wchodzą.

miał miał a w najgorszym przypadku był to 17,5

Moja wersja miała seryjnie 12 gaznik :> stare Baja miały 12mm, 19 mają tylko najlepsze Six :cool: i derapage comp. Reszta 17,5 a także 16, sporo rodzajów było...

Miałem HM'ka prawda ze trochę wydymana ale jeździć jeździła;] zawieszanie fajowe ogólnie fajny motorek ale teraz mam sende i naprawdę jest o wiele lepsza...DT'szka nie ma sznas :} Tzr itp tez ;P.

Prawda z przelotowym wydeszkiem, HM'ki mają naprawdę ładny dźwięk no i były głośne :bigrazz:.

Jeśli masz zamiar śmigać po ulicach to odradzam hm chociażby z uwagi na to ze w standardzie nie ma kierunków i szkoda kostek

Tylko six w lepszej wrsji i derapage comp nie ma kierunków, dozownika. Bają ma wszystko;] i nie jest taka zł wiec jeżeli chcesz jeździć po drogach i od czasu do czasu przeciąć trasę przez lasek bierz Hm Cre Baja :]. Masz dozownik, migacze wszystko;] wiec nie ma co się martwic tylko jeździć...

Malaga i Hm ten sam silnik wykonywany przez tą samą fabryke ;) co do motorków pomyśl tez nad sherco hrd nie produkują tego modelu ale maszyna na prawde spoko :].

Co do sendy wg. mnie jest o wielele lepsza czemu pisałem wczesniej, lecz w wersji R (enduro) zawieszenie jest najczęściej lipne chyba ze wybierzesz lepszą wersje DRD Racing czy Pro spokojnie da rade, więc jak chcesz enduro żeby jeździć po drogach i czasem do lasu bierz HM CE Baja :D, lub coś tego podobne;] średnio HM są lżejsze np. od DT 50 o 10/15 kg.

pzd

Edytowane przez Looozik

seryjnie AM6 ma nicasil i nie pie**ol. Twój HM musiał być naprawde w jakiejś kiepskiej wersji i ostro zdezelowany skoro idzie gorzej od sendy. Ze skrzynią się zgodzę,AM6 ma do dupy skrzynie,ale nie gadaj głupot że am6 ma seryjnie żeliwo

• 3 tygodnie później...

Polecam HM CRE :crossy: HM CRE ma silnik Am6 który jest bardzo popularny do którego można kupić zestaw do przerobienia na 70ccm. I wtedy będzie zapier#alała jak glupia :biggrin: w Zestawie masz:

-cylinder

-głowica

-tłok

-pierścienie

-sworzeń i segery

-komplet uszczelek

Oto link:

http://moto.allegro.pl/item412472052_cylin...ha_tzr_am6.html

Pozdrawiam.