Skocz do zawartości

Kominiarka wiatroszczelna. Co wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Więc kupiłem kilka miesięcy temu POLANDEX w deszczu jest ok, nie przemokła, wiatr bardzo dobrze zatrzymuje, szwy są ok, nie czuje sie ich. Co do wad jest dla mnie ciut za krótka z tyłu. Nie polecam osobom z wydatnym nosem :) może uwierać czasami. Otwór na oczy mógłby być także trochę większy, czasami przy nie starannym ubraniu kominiarki lubi sie do oka "przykleić" i je podrażnić. Ale ogólnie 7/10, spełnia swoje zadania dobrze.

• 1 rok później...

Idą słoty,więc wyciągnołem temat. brubeck,znacie?Warszawiakom polecam sklep na Ząbkowskiej 30.Znalazłem na allegro,ale na allegro wystawia parę groszy drożej niż w sklepie.poza kominiarkami ma fają bieliznę.Dla mnie pierwsza liga za rozsądną cenę!

Moja kupilem w LIDL i zdaje egzamin. Mozna by pokusic sie o lepsza - zwrocic uwage aby bylo na niej jak najmniej szwow.

Wszystko zalezy od kasy jaka ma sie do wydania.

:crossy:

• 2 tygodnie później...

W zeszłym sezonie w motogenie pojawiło się porównanie kominiarek zimowych z membranami. W tym sezonie będą publikowane testy kolejnych modeli - dzisiaj pojawił się test Cold Killers. Całość dostępna tutaj:

http://www.motogen.pl/laboratorium/testyak...2009,art48.html

Spis treści:

Strona 01 – Wstęp

Strona 02 – Kominiarka Alpinestars Winter Balaclava

Strona 03 – Kominiarka Alpinestars Tourning Winter Balaclava

Strona 04 – Kominiarka Bikers ST Wind Plus

Strona 05 – Kominiarka Rukka Windstopper Hood Coolmax & Thermolite

Strona 06 – Kominiarka Cold Killers Hot Hood

Strona 07 – Kominiarka Oxford Chillout (wkrótce)

Strona 08 – Kominiarka Spark Lancilotto (wkrótce)

Strona 09 – Kominiarka Polandex MBP M 03 Cz (wkrótce)

Strona 10 – Kominiarka Metro BST (wkrótce)

Strona 11 – Podsumowanie (wkrótce)

Edytowane przez skinny500

• 1 miesiąc temu...

a ja się pod temat podczepię choć nie o kominiarki konkretnie chodzi a o kołnierze

moja piękna nie przepada za kominiarkami, w zimie tez jezdzic juz nie chce ale poza zimą jakoś sensownie ochronić szyję też trzeba

wiem co potrzebuję:

- raczej długo z przodu długo z tyłu (zeby nie wyskakiwała spod kurtki)

- dobra ochrona przed wiatrem, wodą i zimnem (zapewne windstopper + polar)

- zachodzi na podbródek i z tyłu również pod kask

ryje po necie i jak na razie moim faworytem ze zdjęc jest (niestety na Rukke w tym roku mnie nie stać)

Scott Neckwarmer

Held 9059

Vanucci ma coś ciekawego również w ofercie

wiem że każdy chwali swoje

ale poprosze o jakieś opinie z podaniem konkretów

CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS

Polecam kominiarkę OXFORD CHILL OUT (dostępna w inter-motors) - jest bardzo przydatna przy temperaturze zewnętrznej poniżej +15 st.C, a im chłodniej tym lepiej (używałem przy około + 10, nie jest zimno, nie czuć wiatru na szyi), jednak jak jest cieplej strasznie się poci.

Edytowane przez Raczek_6

• 2 miesiące temu...

Witam. Powiedzcie mi , gdzie można kupić te porządne kominiarki co zawsze na zime są w lidlu za ok 30zł? Miałem gdzieś taką ale chyba ją zgubiłem :(

http://allegro.pl/item901396727_siman_komi...tis_jedwab.html

Kupiłem taką kominiarke z Louisa, jest za cienka jak na zime, kołnierz za krótki i jeszcze się rozpruła w jednym miejscu przy trzecim zakładaniu :/ W porównaniu do tej z Lidla to lipa pany lipa.

www.odszkodowania-wlodarczyk.pl