blue Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 (edytowane) Witajcie,właśnie mi potwierdzono, iż mój wniosek o wydanie interepretacji wpłynął do izby skarb. Wawa. w celu oceny co do ilości procent Vatu do odliczenia przy zakupie moto w leasingu. Ciekawe, ile będę czekał na odpowiedź. Zakres terenowy - woj. lubelskie. Czy ktoś z Was miał z tym jakieś doświadczenia? Oczywista, napiszę jak będzie załatwiony. Dodam na koniec, że temperatura mi rośnie, bo moto wybrane, salon czeka, tylko podkładkę chciałbym mieć. ;) Edytowane 12 Czerwca 2008 przez blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Życzę Ci dużo cierpliwości. Ja na odpowiedź czekałem prawie trzy miesiące (w innej sprawie). Nie wiem czemu to tyle trwało. na pocieszenie interpretacja była na moją korzyść :) Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 urzędnicy mają 30 dni na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 teorię płynącą z KPA to ja znam. piszę jak wyglądała rzeczywistość. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IT_ Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 urzędnicy mają 30 dni na odpowiedźZgodnie z Ordynacja Podatkowa organ ma 3 miesiace od daty wplyniecia wniosku na wydanie postanowienia. Po tym terminie uznaje sie, ze organ zgadza sie ze stanowiskiem strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 To daj znać jak było... :biggrin: Bo ja mam dwie różne opinie urzędów skarbowych.A konkretna interpretacja datyczy jednej sprawy i nie można się nią podeprzeć w sporze z organem podatkowym. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 ... dwie różne opinie urzędów skarbowych...... i nie można się ... podeprzeć w sporze z organem podatkowym. :icon_twisted: a dlaczego? te opinie dotyczą tej samej sprawy co interpretacja? Czy interpretacja dotyczy Ciebie, czy też innego przedsiębiorcy, a Ty chcesz jedynie się nią posilić na zasadzie wyroku NSA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 a dlaczego? te opinie dotyczą tej samej sprawy co interpretacja? Czy interpretacja dotyczy Ciebie, czy też innego przedsiębiorcy, a Ty chcesz jedynie się nią posilić na zasadzie wyroku NSA?Mam wypowiedź jakiegoś doradcy podatkowego z Gazety Prawnej, gdzie powołuje się na decyzje 2 urzędów skarbowych ( z podaniem dat i numerów ) z zaleceniem wystąpienia o indywidualną interpretację w sprawie klasyfikacji motocykla dla celów VAT (a teraz już i podatku dochodowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 ... wypowiedź jakiegoś doradcy podatkowego z Gazety Prawnej, gdzie powołuje się na decyzje 2 urzędów skarbowych ... aaaa, to za wiele nie pomoże. Najlepsza będzie interpretacja, która zapewni Ci niezmienność podanej decyzji (do zaminy przepisów, ustaw, klapy rządu, itp) w Twoim osobistym przypadku. Ja właśnie wstrzymuję cały czas zakupy moto i gratów pobocznych - lepiej mieć podkładkę. Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Ja właśnie wstrzymuję cały czas zakupy moto i gratów pobocznych - lepiej mieć podkładkę. To w tej chwili jedyna "pewna podstawa prawna" :banghead: A o opinii napisałem żeby pokazać że w takich samych sprawach różne urzędy orzekają inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi