ARAPACHO Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Witam wszystkich motocyklowych maniaków, to mój pierwszy post na tym forum. Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem M109R i cieszę się ogromnie bo maszyna jest świetna ale nie mam niestety porównania bo pojechałem z grubej rury i jest to mój pierwszy motocykl. Wiem, powinienem zacząć od czegoś mniejszego ale skoro jeszcze żyje to może nie był to aż tak wielki błąd.Po krótkich słowach wstępu przejdę może do meritum, a mianowicie do oleju w lagach. Ktoś ileś tam postów wcześniej napisał że leje 20W bo na 10W jest zbyt miękko, ktoś inny chce przetestować 10-tkę i 15-tkę (nie wiem czy już to zrobił) ale oryginalnie do tych lag jest przewidziany olej 99000-99044-L01. Na stronie "gs-classic.de/tipps/pfleg_06.htm" jest informacja że olej ten to SAE 5W, gdzieś na innym forum zagranicznym opisują ten olej jako 0W (nie wiem dlaczego taki rzadki) więc moje pytanie czym w końcu zalać te amortyzatory? Jedna laga zaczęła mi się pocić a więc jest to teraz priorytet dla mnie. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARAPACHO Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dobra zalałem 10-tkę, prowadzi się lepiej niż na oryginale więc chyba jest ok, co prawda nie mam porównania do olei o większej gęstości ale prowadzi się dobrze, szczególnie w zakrętach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio61 Opublikowano 1 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 a to forum nasze jeszcze żyje czy maszyny typu Suzuki się w ogóle nie psują bo tak jakoś cichutko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly_PL Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Kawy się naprawia, suzuki się jeździ. Cytuj GROMOWŁADY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombatt Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Off season to i cisza w temacie, w którym już chyba wszystko zostało powiedziane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly_PL Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) To ja mam pytanie,jaką większą gumę założyć na przód ?Na tyle jeżdżę na 260/40 marathon. Wiadomo, że przy tej samej ori feldze wyoblenie opony jest większe. Przód mam serie i punkt styku nie jest w jednej linie z przodem na zakręcie. Przednia przydała by się większa na przód, aby było większe wyoblenie. Przy normalnej jeździe tego nie czuć, ale większa prędkość lub ciaśniejszy zakręt i jest efekt lekkiego płynięcia przodu na zewnątrz. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez sly_PL Cytuj GROMOWŁADY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi