Skocz do zawartości

M1800R ( VZR1800R , M109R ) - temat zbiorczy

maq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i nadszedł czas na zmianę motocykla. Po 15 latach tułania się różnymi sprzętami a w ostatnich pięciu Yamaha GTS1000A (...)

a powiedz, skąd taka decyzja? nie oceniam, po prostu pytam. rzadko bywa, żeby ludzie z turystyka przesiadali się na choppery (czy power-cruisery, jak zwał tak zwał) - przeważnie odwrotnie

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

a powiedz, skąd taka decyzja? nie oceniam, po prostu pytam. rzadko bywa, żeby ludzie z turystyka przesiadali się na choppery (czy power-cruisery, jak zwał tak zwał) - przeważnie odwrotnie

jsz

Witam.

Ano miała być ST 1300, lecz dziewiątką byłem zachwycony od momentu jej wejścia na rynek. Niestety finanse nie pozwalały mi na zakup takowej... aż do tej pory. Problem polegał na tym że mało że były drogie to do tego w grę wchodziła jedynie wersja taka jaka posiadłem.

Co do poprzednika, czyli GTS1000A to marzyłem o niej od zlotu w Szklarskiej Porębie bodajże w roku '98 :icon_mrgreen:

Przyjechał taką prawie nówką Niemiec. Kopara mi opadła i zacząłem marzyć i myśleć. W tym czasie jeździłem Hondą CBX 750F. I znów udało sie dozbierać. Jak już miałem większą kwotę to otworzyłem ogłoszenia... dwa miesiące żadnej aż w końcu ogłoszenie pojawiło się w Warszawie - auto - przyczepa - i na dzień przed sylwestrem stała w garażu :wink:

Jak ją sprzedawałem to prawie płakałem... :cool:

A wracając do pytania, no cóż wszystkiego w życiu trzeba spróbować. A power cruisery kusza bardzo, ale to bardzo mocno... :biggrin: czyż nie?

Pozdrawiam.

Czy maszynka, o której tak zawzięcie dyskutujecie to może jest to?

http://s45.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?tk...60&vid=19449060

Spotkałem go w czasie swojej podróży i powiem wam, że design mnie urzekł. Nie lubię zbyt konserwatywnych wyglądów, a tu projektanci zrobili naprawdę super sprawę: Nowopczesna sylwetka przy zachowaniu charakterystycznych cech cruiserka. To rzadkość.

Czy maszynka, o której tak zawzięcie dyskutujecie to może jest to?

http://s45.chomikuj.pl/ChomikImage.aspx?tk...60&vid=19449060

Spotkałem go w czasie swojej podróży i powiem wam, że design mnie urzekł. Nie lubię zbyt konserwatywnych wyglądów, a tu projektanci zrobili naprawdę super sprawę: Nowopczesna sylwetka przy zachowaniu charakterystycznych cech cruiserka. To rzadkość.

Tak to jest dokladnie ten motór ;))

Przeczytałem cały wątek i ktoś tam pisał, że ten motorek nie ma żadnego schowka.

Może uległem jakiejś iluzji z głodu bo cały dzień wtedy nie jadłem bo byliśmy w drodze, ale mógłbym przysiądz, że widziałem jak wlaściciel tego motorka otworzył siedzenie i wyjął z pod tego siedzenia jakieś swoje manele.

Przeczytałem cały wątek i ktoś tam pisał, że ten motorek nie ma żadnego schowka.

Może uległem jakiejś iluzji z głodu bo cały dzień wtedy nie jadłem bo byliśmy w drodze, ale mógłbym przysiądz, że widziałem jak wlaściciel tego motorka otworzył siedzenie i wyjął z pod tego siedzenia jakieś swoje manele.

jest tam troszke miejsca, ale na 2 paczki papierosow raczej niz na manele

jest tam troszke miejsca, ale na 2 paczki papierosow raczej niz na manele

Witam.

Heh... i to pogniecione :)

Po litrażu kufrów większym jak w gl1800 jaki miałem w GTS'ie ciężko sie przestawić... oj ciężko. Znowu plecaczek trzeba wozić :/

Dobrze mieć kolegów wokół siebie :cool: na ostatni zlot rozparcelowałem sie z bagażem po wszystkich i nie było problemu :)

Ale coś za coś ;)

A co do wyglądu to na pewno nie ginie w tłumie :) a chyba poniekąd oto właśnie chodzi przy tego typu motocyklach :)

Mała foteczka :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Zmucha

Witam serdecznie.

Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam 17 lat i niedługo skończę 18. Wiem że wszyscy będą mi odradzać kupna takiego dużego intruza na początek ale ja już podjąłem decyzję co do wyboru motocykla. Wiem że na takiej maszynie trzeba nauczyć się jeździć ale czytałem na forum że czasem była to pierwszy motor od którego niektórzy zaczęli swoją przygodę z motocyklem.

Ale przechodząc do meritum :icon_exclaim:

Czy jest ktoś kto mógłby doradzić co do sprowadzania sprzęta z za granicy a konkretnie z USA. Byłem ostatnio u takiego co sprowadza motory z usa i widziałem identycznego intruza. Miał przebieg 2,600 mil i jakąś 10 centymetrową rysę na baku. Po ramie było widać ze bity nie był na pewno. zapytałem się o cenie i powiedział mi że w podobnym stanie może mi ściągnąć za 25 tysięcy razem z transportem w kontenerze oraz ocleniem i tłumaczeniem papierów.

Czy to jest dobry pomysł żeby ściągać taki motor ze stanów.

Proszę o opinie i z góry dziękuję. Jak by ktoś potrzebował jeszcze jakieś info to chętnie odpowiem.

Witam serdecznie.

Jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość.

Mam 17 lat i niedługo skończę 18. Wiem że wszyscy będą mi odradzać kupna takiego dużego intruza na początek ale ja już podjąłem decyzję co do wyboru motocykla. Wiem że na takiej maszynie trzeba nauczyć się jeździć ale czytałem na forum że czasem była to pierwszy motor od którego niektórzy zaczęli swoją przygodę z motocyklem.

Ale przechodząc do meritum ;)

Czy jest ktoś kto mógłby doradzić co do sprowadzania sprzęta z za granicy a konkretnie z USA. Byłem ostatnio u takiego co sprowadza motory z usa i widziałem identycznego intruza. Miał przebieg 2,600 mil i jakąś 10 centymetrową rysę na baku. Po ramie było widać ze bity nie był na pewno. zapytałem się o cenie i powiedział mi że w podobnym stanie może mi ściągnąć za 25 tysięcy razem z transportem w kontenerze oraz ocleniem i tłumaczeniem papierów.

Czy to jest dobry pomysł żeby ściągać taki motor ze stanów.

Proszę o opinie i z góry dziękuję. Jak by ktoś potrzebował jeszcze jakieś info to chętnie odpowiem.

Witam.

Mój jest z USA. Jak najbardziej dobry pomysł - przede wszystkim ze względu na cenę. Można naprawdę taniej kupić. Problem w tym że dolar rośnie...

Jeśli jest technicznie wszystko Ok i cena odpowiada to brać ;)

Pozdrawiam.

Dzięki.

Po prostu mam wątpliwości bo trochę osób narzeka że są transportowane niewłaściwie-leżą w kontenerach jeden na drugim (oczywiście jakoś tam zabezpieczone) oczywiście nie mówię tylko o intruzach ale o wszelakiej maści. Dolar raz rośnie, raz spada więc może trafi się okazja.

I jeszcze jedna sprawa. Naczytałem się tutaj o różnych kłopotach z bagażem (czytaj brak kufrów/sakw). Ale przecież na stronce www.m109riders.com jest troszkę różnego rodzaju kufrów oraz sakw i myślę że można coś dobrać. Wiem że to nie jest motor stricte turystyk ale czy da się na 5-6 dni pojechać np do Włoch?

Dzięki.

Po prostu mam wątpliwości bo trochę osób narzeka że są transportowane niewłaściwie-leżą w kontenerach jeden na drugim (oczywiście jakoś tam zabezpieczone) oczywiście nie mówię tylko o intruzach ale o wszelakiej maści. Dolar raz rośnie, raz spada więc może trafi się okazja.

I jeszcze jedna sprawa. Naczytałem się tutaj o różnych kłopotach z bagażem (czytaj brak kufrów/sakw). Ale przecież na stronce www.m109riders.com jest troszkę różnego rodzaju kufrów oraz sakw i myślę że można coś dobrać. Wiem że to nie jest motor stricte turystyk ale czy da się na 5-6 dni pojechać np do Włoch?

Oczywiscie ze sie da. Jest komplet stelazy do sakw bocznych, jest stelaz pod tylny kufer + worek czy inna konfiguracja. Ten motor jest pelnosprawnym chopperem, ktory nadaje sie calkiem niezle do turystyki (poza bagazem na plus - wygodna pozycja, osiagi pozwalające na "sport turystyke" nieduze spalanie i w zwiazku z tym calkiem niezly zasieg).

pzdr