Skocz do zawartości

akumulator padł ?

finalcell
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

od kilku dni borykam sie z prądowymi problemami :], zgasiłem moto przed przejazdem kolejowym i juz nie odpalił tylko buczał takie trrrrrrrrrr, pożyczyłem prąd pojechałem do domu. Ładowanie sprawdzone w najgorzym przypadku 13,9 długie + jałowe takto pow 14V, akumulator naładowany 12,5V . I odpalał bez problemu, myślałem że miał zły dzień :icon_mrgreen: , ale dzisiaj dokładnie to samo z tym że wpadłem jak odpalić na pych :wink: :icon_mrgreen:, potem podjechałem do sklepu i zaczął kręcić ale bardzo słabo, potem buczenie

I pytanie akumulator stracił pojemność ?

od kilku dni borykam sie z prądowymi problemami :], zgasiłem moto przed przejazdem kolejowym i juz nie odpalił tylko buczał takie trrrrrrrrrr, pożyczyłem prąd pojechałem do domu. Ładowanie sprawdzone w najgorzym przypadku 13,9 długie + jałowe takto pow 14V, akumulator naładowany 12,5V . I odpalał bez problemu, myślałem że miał zły dzień :icon_mrgreen: , ale dzisiaj dokładnie to samo z tym że wpadłem jak odpalić na pych :wink: :icon_mrgreen:, potem podjechałem do sklepu i zaczął kręcić ale bardzo słabo, potem buczenie

temat wałkowany milion razy

miałem ten sam problem zobacz w jakim czasie sie aku rozładowuje, naładuj 1 amperem przez 10 godzin, odpal moto, pojeżdzij, i potem zmierz na wył silniku co Ci wskarze, jak spadł to bat dop wymiany, jak nie to trza szukać dalej

tak

napiecie trzyma lecz jego pojemnosc jest juz tak mala, ze natychmiast sie rozladowuje przy probie rozruchu, czas go zmienic

lub inna opcja niski poziom elektrolitu

pozdrawiam

Mechanika Motocyklowa

bezobsługowy =_=

aku sprawdze przez weekend ale teraz pytanie chciał bym zakupić żelowe aku ale nie umiem znaleźdź wiem że ma być YTX9-BS ale to zwykły

wejdź na stronę jakiegoś dobrego sklepu, tam pierwsze wybierasz typ, model, rocznik, pojemność i wyskakuje Ci to co jest do danego moto

www.sklepmotocyklowy.pl

www.larsson.com.pl

aku juz mma bezobsługową varte z płytami absorbcyjnymi czy jak to sie pisze i na dodatek 60zł taniej niż w larrsonie, w czw zamonutje to zobaczymy ale

ciągle sie czyta że w f2 pada naginnie regulator napięcia czy to kwestia tego że sie przegrzewa ? może by radiator na nim zamontować

aku juz mma bezobsługową varte z płytami absorbcyjnymi czy jak to sie pisze i na dodatek 60zł taniej niż w larrsonie, w czw zamonutje to zobaczymy ale

ciągle sie czyta że w f2 pada naginnie regulator napięcia czy to kwestia tego że sie przegrzewa ? może by radiator na nim zamontować

Na początek wytnij wtyczkę łączącą alternator z instalacją motocykla i dokładnie polutuj te przewody a może regulator pożyje dłużej.

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny