Pawel dirt bike Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam.W mz 150 slizga sprzegło jaka może być tego przyczyna.Jak mozna by to naprawic czy duzo jest z tym roboty.Prosze o jakies wskazówki dotyczace tego problemy. Bede wdzieczny za pomoc pozdro dla wszystkich z forum :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Przyczyny mogą być następujące: zbyt duży naciąg linki sprzęgła, zużyte tarcze sprzęgłowe, nieodpowiedni olej w skrzyni. Spróbuj popuścić trochę linkę sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Z popuszczaniem linki duzo roboty nie ma. Tymzcasem jesli to nie pomoze, to zdejmujesz karter, rozbierasz kosz sprzeglowy i wymieniasz co zuzyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel dirt bike Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 jaki powinien byc wlany ten olej aha jeszcze jedno pytanie dotyczace mz 250 byla wymieniana linka i olej wszystko bylo dobrze jak byl poskladany tylko nagle po kilku przejazdach nie dalo sie go odpalicz na kopka bo bo sprzegło zaczelo slizgacz myslalem ze to przez linke skryciłem i nadal to samo.potem prubowalem na pyc koło kreciło sie ciezko ale nawet nie hytal.{czymu tak sie zaczelo dziac}był zalany nowym olejem 90w 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 może zły olej stosujesz??? ja leje zawsze hipol 15W\40 to jest olej przekładniowy i dobrze chodzi na nim moto jak i sprzegło :crossy: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 zdejmuj lewy dekiel i sprzawdź wydystansowanie 3 śrub;] na moje oko źle złożone sprzegło. Czesty przypadek w ETZ 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel dirt bike Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 zdejmuj lewy dekiel i sprzawdź wydystansowanie 3 śrub;] na moje oko źle złożone sprzegło. Czesty przypadek w ETZ 150 to w takim razie jak ma byc ono złozone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi