Skocz do zawartości

BMW GS 650 2008r

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj dostałem propozycję kupna nowego bmw gs 650 chodzi mi o rocznik 2008.

Chciałbym coś sie o nim dowiedzieć. Najchętniej bym widział odpowiedzi posiadaczy tego motocykla lub tych co mieli z nim coś wspólnego??

Dziękuje z góry

pzdr :cool:

po pierwsze nie ma czegoś takiego jak bmw gs 650. jest f 650 gs

po drugie póki co jedyne informacje, z jakimi się spotkałem, to prasa. bmw ma motocykle drogie i nieliczni kupują je nowe - to znaczy w tym kraju

po trzecie: z grubsza wiadomości możesz liznąć z wątku o f800gs, ale tylko z grubsza - oba modele różnią się znacznie wyposażeniem i charakterystyką silnika (chociaż co ciekawe oba mają 800ccm)

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

skoro inni reklamują bez obciachu... :icon_razz:

chociaż nie sądzę, żeby tam wiele było: motocykl nowy, poza tym pomimo nazwy pozycjonowany jako miejska maszyna (felgi alu) i dla początkujących kierowców (obniżona moc), o niższej cenie zakupy (tańszy widelec, jedna tarcza hamulcowa). to tyle co pamiętam, niech mnie ktoś poprawi jak się mylę

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Ale ja jestem inny niz inni! :) dlatego zareklamowalem z lekkim obciachem :(

Pewnie masz racje, ale moze trafi tam na komentarze po jazdach probnych u dealera na GSpocie.

A z innej beczki - ktos wie jaki jest sens marketingowy robienia 800 i nazywania jej 650? Tylko korzystanie z dobrej opini starej 650tki??

Edytowane przez kfazimotor

IMHO zaakcentowanie odmienności obu nowych modeli i wskazanie, że de facto jest to motocykl bliższy starej 650 niż nowej 800. jestem zdania, że zabieg niepotrzebnie wprowadzający w błąd klientów

jsz

[R. Kapuściński]

Przejedź się do Nadarzyna, tam mają F 650 GS-a.

http://www.motocyklebmw.pl/index.php/oferta/index/52/html/0

Zadzwoń, porozmawiaj. umów się na spotkanie.

Poza tym w ofercie jest niedawno, a praktycznie jest niedostępny. Więc trudno o opinie użytkowników.

W nr 4/2008(?) Motocykla był artykuł o obu F-ach.

Edytowane przez Hun996

• 2 tygodnie później...

Wczoraj dostałem propozycję kupna nowego bmw gs 650 chodzi mi o rocznik 2008.

Chciałbym coś sie o nim dowiedzieć. Najchętniej bym widział odpowiedzi posiadaczy tego motocykla lub tych co mieli z nim coś wspólnego??

Dziękuje z góry

pzdr :icon_mrgreen:

Jest tylko F650GS,ale o pojemnosci 800,teraz jest w teście porównawczym w najnowszym świecie motocykli z V-Stromem,Transalp i Versysem no i wygrał czyli jest raczej najlepszy

Zgadzam się w 100% F650GS to dobry wybór,ale dla mnie motocyklem wzorcowym i moim marzeniem jest R1200GS,piękna maszyna i w testach prawie zawsze zwycięża