aliocha Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Posiadam kawasaki en 500. Kilka dni temu miałem kolizję. Jakiś dzieciak wyjechał mi skuterem. Zaliczyłem glebę.potłukły sie lusterka i porysował prawy gmol. Po zdarzeniu motorek ładnie zapala, ale jak wrzucę bieg i chce ruszać to gaśnie. Dodam że silnik przy kolizji nie został nawet draśnięty. Jeśli ktoś wie co może się dziać proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich. Posiadam kawasaki en 500. Kilka dni temu miałem kolizję. Jakiś dzieciak wyjechał mi skuterem. Zaliczyłem glebę.potłukły sie lusterka i porysował prawy gmol. Po zdarzeniu motorek ładnie zapala, ale jak wrzucę bieg i chce ruszać to gaśnie. Dodam że silnik przy kolizji nie został nawet draśnięty. Jeśli ktoś wie co może się dziać proszę o odpowiedź. Czujnik bocznej podstawki, albo czujnik pod klamką sprzęgła. Kontrolka luzu pracuje normalnie? -- pzdryahoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliocha Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 na luzie jest wszysko ok ładnie odpali i cyka jak zegarek. Tylko czujnik od podstawki to chyba jest już dawno zepsuty, bo motor normalnie odpala na podstawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 odpalic zawsze odpali na stopce , ale podczas ruszania gdy na biegu puszczacz klamke sprzegla rozlacza zaplon , sprawdz caly uklad od tego czujnika, moze kabelki sie gdzies przetarly. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliocha Opublikowano 6 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Nie wiem, czy to przypadkiem nie jest coś ze skrzynią. Wchodzi tylko pierwszy bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 może wygięła się dźwignia zmiany biegów i przy próbie wrzucania w góre blokuje się o blok silnika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 na postoju moze ci nie wskoczyc 2 bieg , to normalne zjawisko Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 przy tych motocyklach jeśli kontrolka luzu działa prawidłowo to na 90% jest coś z czujnikiem podstawki bocznej (lub z przewodami od niej ) . pozostałe 10 % to jeszcze możliwe ze uszkodził się czujnik przy klamce sprzęgła (albo tez przewody od tego czujnika ) a jeśli wchodzi tylko pierwszy bieg i nie daje się wałczyć drugiego "na sucho" (czyli jak silnik nie pracuje ) to najzupełniej normalne w tych silnikach . no chyba ze nie daje się przełączyć nawet w czasie pracy silnika to już gorzej bo powodów może być baaardzo dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliocha Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 no właśnie chodzi o to, że nie da się włączyć drugiego biegu, podczas pracy silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dream Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeżeli próbujesz wrzucić dwójkę na postoju to nie da rady, nie ważne czy silnik odpalony czy nie. Jedynie po ruszeniu bądź w opcji na pych się da- sprawdzone ;) . A tak pozostaje tylko jedynka i luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliocha Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 dzięki za podpowiedzi, trzeba będzie pogrzebać przy tym czujniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi