Skocz do zawartości

Pomoc przy doborze rękawic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość psikus89

Ja wlasnie kupilem takie (tylko gdzie indziej ale za taka sama cene). Bardzo wygodne, lekkie, przewiewne, z kevlarowym ochraniaczem kostek i z odblaskowymi elementami, a poza tym cena jest bardzo dobra.

• 4 tygodnie później...

Ja Ci mogę polecić firmę TSCHUL - jest to bardzo dobra niemiecka firma.

Wcześniej miałem tschul'a - byłem bardzo zadowolony- teraz też kupiłem :

http://moto.allegro.pl/item390720951_rekaw...ing_dlugie.html

Naprawdę fajne rękawice - cena bardzo atrakcyjna. Na lato idealne - nie jest w nich gorąco, nie pocą się dłonie. Na porę jesienną też OK

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...165f801149.html -śmigałem w nich na wiosnę - troszkę zimno było - no ale jak widać śnieg jeszcze leżał :P :icon_mrgreen: :)

http://moto.allegro.pl/item385832310_rekaw...ing_czarne.html - inne modele

http://moto.allegro.pl/item391130063_rekaw...n_new_2008.html

pozdrawiam :cool:

Witam! A więc jakie rekawice najlepiej zakupic na letnie/jesienne jazdy krotkie 3/4 czy pełna długość?

Najpierw to musisz sie zdecydowac czy letnie czy wiosenno - zimowe. Chyba, ze lubisz w lato miec zlane rece potem.

Z tych podanych porzez Ciebie zfdecydowanie Held.

:P :icon_mrgreen: :)

:cool:

Najpierw to musisz sie zdecydowac czy letnie czy wiosenno - zimowe. Chyba, ze lubisz w lato miec zlane rece potem.

Z tych podanych porzez Ciebie zfdecydowanie Held.

:notworthy: :crossy: :icon_mrgreen:

:crossy:

Ja za jakieś 2 tygodnie będę mial Alpiny Carbon Air roz. L,

Pożyczyłem ostatnio od kolegi i bylem na tyle zadowolony że zamówiłem sobie parkę .. ale i może dodatkowa para się znajdzie .. jakby co to daj znać na PRIV

Cytat(InfernoRider @ 28.06.2008 - 08:37) *

Ks-rider - :banghead: :icon_rolleyes: :bigrazz:

:D

Co ?? Nie łapię o co chodzi z tymi " :D " ;) ;) ;)

Edytowane przez InfernoRider

zapewne o to, że jest równie niemiecka jak to coś :)

jsz

;) :D :D

Według mnie TSCHUL'e są OK :P

Podobno Niemcy słyną z precyzji :D

http://tschul.de/ :D

pozdrawiam ;)

Według mnie TSCHUL'e są OK

Podobno Niemcy słyną z precyzji

http://tschul.de/

Moze slabo znam niemiecki, jakos nigdzie nie doczytalem sie ani made in Germany ani Hergestellt in Deutschland. :icon_mrgreen:

A nazwa produktu tez jakos odbiega od pakistanskiego Schmidt'a :icon_mrgreen: ,lub innego Land'u w ktorym jest to produkowane. :icon_mrgreen:

Nie wszystko co mozesz kupic w Niemczech to niemieckie :icon_mrgreen:

Edytowane przez ks-rider

Moze slabo znam niemiecki, jakos nigdzie nie doczytalem sie ani made in Germany ani Hergestellt in Deutschland. :icon_mrgreen:

A nazwa produktu tez jakos odbiega od pakistanskiego Schmidt'a :icon_mrgreen: ,lub innego Land'u w ktorym jest to produkowane. :icon_mrgreen:

Nie wszystko co mozesz kupic w Niemczech to niemieckie :icon_mrgreen:

Mniejsza z tym czy niemieckie , czy polskie - ważne żeby było dobrze zrobione :icon_eek:

Moj brat na stale jest osiedlony w niemczech i zajmuje sie sprowadzaniem z niemiec rzeczy, moto itd... ale Tschula nigdy w zyciu nie kupil i nie sprowadzil, ze wzgledu na to, ze wyglad to nie wszystko bo wygladaja naprawde fajnie coniektore ich rzeczy ale sa podobno bardzo kiepskie w jakosci. Tez chcialam kupic rekawice Tschula to dostalam po glowie :biggrin:

i nie spotkalam niemca, ktory jezdzi na moto, stawia na jakosc i bezpieczenstwo i mialby rzeczy tej firmy - tak na marginesie :)

Ja wlasnie kupilem takie (tylko gdzie indziej ale za taka sama cene). Bardzo wygodne, lekkie, przewiewne, z kevlarowym ochraniaczem kostek i z odblaskowymi elementami, a poza tym cena jest bardzo dobra.

No i jest jeszcze jedna zaleta tych rekawiczek. Tomek Kulik w nich jezdzi w programie "Motocyklicznie" na TVN Turbo :icon_razz: .

Moj brat na stale jest osiedlony w niemczech i zajmuje sie sprowadzaniem z niemiec rzeczy, moto itd... ale Tschula nigdy w zyciu nie kupil i nie sprowadzil, ze wzgledu na to, ze wyglad to nie wszystko bo wygladaja naprawde fajnie coniektore ich rzeczy ale sa podobno bardzo kiepskie w jakosci. Tez chcialam kupic rekawice Tschula to dostalam po glowie :icon_twisted:

i nie spotkalam niemca, ktory jezdzi na moto, stawia na jakosc i bezpieczenstwo i mialby rzeczy tej firmy - tak na marginesie :icon_twisted:

Dobre,dobre :-)

Duzo tych niemcow spotkales? :-)

Mozesz to jakos uzasadnic czy tylko brat jest wyrocznia?

Tschul jest taka sama marka jak inne, kosztuje znacznie mniej niz firmy ktore wydaja kase na reklame i promocje a roznicy w materialach znaczacej nie ma.

Jak ktos chce wydac za rekawiczki 500 zl to niech sobie wydaje,tylko niech nie dopisuje do tego ideologii ze te za 500 zl sa znaczaco lepsze,bo nie sa.

Sam jezdze w Tschulu juz drugi sezon,rekawiczki uzytkowane w terenie i na szosie ostro dostaly w dupe, kapiele wodne,przenoszenie motocykla,itp i nie podarly sie, szwy cale, wszystko OK.Zaplacilem za nie 90 zl.czyli moge sobie kupic z 7 par na sezon za jedne Alpinestary czy Beriki (ktore pewnie sa szyte w jednej fabryce przez tego samego chinczyka tylko w rozny sposob brandowane i pozycjonowane ).

Ale fakt faktem ze nikomu nie moge blysnac w oko logo Alpinestara :-)

Pozdrawiam

Robert

Dobre,dobre :-)

Duzo tych niemcow spotkales? :-)

Mozesz to jakos uzasadnic czy tylko brat jest wyrocznia?

Tschul jest taka sama marka jak inne, kosztuje znacznie mniej niz firmy ktore wydaja kase na reklame i promocje a roznicy w materialach znaczacej nie ma.

Jak ktos chce wydac za rekawiczki 500 zl to niech sobie wydaje,tylko niech nie dopisuje do tego ideologii ze te za 500 zl sa znaczaco lepsze,bo nie sa.

Sam jezdze w Tschulu juz drugi sezon,rekawiczki uzytkowane w terenie i na szosie ostro dostaly w dupe, kapiele wodne,przenoszenie motocykla,itp i nie podarly sie, szwy cale, wszystko OK.Zaplacilem za nie 90 zl.czyli moge sobie kupic z 7 par na sezon za jedne Alpinestary czy Beriki (ktore pewnie sa szyte w jednej fabryce przez tego samego chinczyka tylko w rozny sposob brandowane i pozycjonowane ).

Ale fakt faktem ze nikomu nie moge blysnac w oko logo Alpinestara :-)

Pozdrawiam

Robert

Tutaj chodzi o lans - nie masz Alpinestarsa - widocznie nie masz kasy ...

http://moto.allegro.pl/item385564661_rekaw...ratis_r_xl.html

http://moto.allegro.pl/item388397031_alpin..._rozmiar_l.html

Czym specjalnym charakteryzują się rękawice powyżej - że są prawie 3 ( 1 link) i 2 (drugi link) razy droższe ???

Cytuję specyfikację drugich rękawiczek :

(...) " logo alpinestars 3D wykonane w technice TPR " - wow

:icon_evil: :buttrock: :biggrin:

pozdrawiam ;)

Inferno