thefex Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 hejjak w temacie. jako, że mam motocykl enduro, to gleby są częste i mam zgiętą chłodnicę. z jednej strony jest pod ukosem w stosunku do ramy, nie jest prostopadle. do chłodnicy montowane są boczne plastyki.pytanie, czy można to delikatnie naprostować, czy lepiej nie ruszać w obawie, że zacznie ciec?wiem, ze pytanie jest dosyć ogólne i bez obejrzenia na żywo ciężko coś stwierdzić, ale pytam, czy ktoś kiedyś robił takie zabiegi?dodam, że chłodnica nie cieknie, a moto to KTM LC4. wypadałoby ją lekko wyprostować, bo w jednym miejscu boczny plastyk delikatnie haczy o takie tam coś przy ladze i przeszkadza to przy gwałtownym skręceniu kierownicy. Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Jak najbardziej wykonalne tylko nic na siłę, najpierw pomyśleć a dopiero potem prostować.Cała sztuka polega na odpowiednim przymocowaniu przed prostowaniem bo w ramie to raczej niewykonalne. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 i tak mam kupę roboty przy motocyklu, m.in. zmiana simmera pompy wody, więc i przy okazji chłodnicę wyciągnę.Piotrek.. a prostować na zimno czy na ciepło? Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 na zimno i powoli Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi