Mr.Maciek Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Witam.Dzisiaj dostałem moje pierwsze zdjęcie z fotoradaru. Na zdjęcie jest samochód. Ograniczenie do 50km/h, ja jechałem 92km/h. Samochodem, i na zdjęciu jest tylko mój więc nie ma mowy o tym że złapało kogoś innego. Zdjęcie jest w słabej jakości i nie widać kierowcy. Mandat przyszedł na tate bo to jego auto. Czy da się coś z tym zrobić(oprócz zapłacenie;) ). Że nie wiadomo kto jechał czy coś innego?Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 (edytowane) Mandat jest przypisany do wlasciciela pojazdu chyba ze wskaze on osobe ktora w tym momencie nim jechala.Moim zdaniem trzeba teraz zaplacic i tyle...a to bedzie 400zł :buttrock: Wiadomo 400zł piechota nie chodzi... Edytowane 26 Maja 2008 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 To wiadomo czy nie? :buttrock: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Samochód jest na ojca. Powiedzmy że wskaże na mnie że to ja jechałem. A ja jestem bezrobotny to wtedy z czego mam im zapłacić? Z pustego i Salomon nie naleje :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Samochód jest na ojca. Powiedzmy że wskaże na mnie że to ja jechałem. A ja jestem bezrobotny to wtedy z czego mam im zapłacić? Z pustego i Salomon nie naleje :buttrock:zapewniam cię że komornik jak sie bardzo uprze to ściągnie prędzej czy później (no chyba że taki bezrobotny i bez majątku zostaniesz przez wiele wiele lat ale czy warto tak kombinować za 400 zł ????? ) a jak dojdzie do komornika to zamiast 400 zł będzie ściągał około 600 - 700 (bo dojdą koszty egzekucji) a tak generalnie - miało się odwagę zap....ć to trzeba mieć odwagę się przyznać do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Ależ ja się przyznaję ;] Nie mów że nigdy nie leciałeś szybciej w terenie zabudowanym. Zresztą to była droga wylotowa na Lubliniec, ale fakt faktem - teren zabudowany. A napisałem o tym bo to mój pierwszy mandat i na dodatek z fotoradaru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brxYZ Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Trzeba było wczesniej sie na tym zastanowic! Predzej czy pozniej to bedziesz musiał zapłacic :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungous Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 jak od policji to raczej zaplacicjak od strazy miejskiej to mozesz powiedziec ze to byl obcokrajowiec i moga ci skoczyc :)tata pozyczyl auto koledze z niemiec i tyle.ich jurysdykcja juz tam nie siega.niestety policji tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 to chyba w teorii, bo w praktyce straz miejska robi foty, a wzywa policja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Wezwanie jest ze straży miejskiej. I jest pieczątka oraz podpis komendanta straży miejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 ale w ogóle o co chodzi? Jest madat trzeba zapłacić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 co tu duzo mowic - nie wiadomo kto jechal nikt nie pamietam i 1. idziesz i placisz mandat2. nie placisz i czekasz jak sie sprawa potoczy ... po co taki temat :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Hmm ciekawy temat. Należy wskazać osobę która wtedy jechała. A jak się poda jakiegoś zioma kuzyna czy kogos tam z Tajlandii albo z północnej Syberii? adres jakiś się wymyśli? to mit czy prawda ze idzie tak zrobic i wtedy bedą go szukać (czyli dadzą sobie spokój). Tak samo jak jedzie sie na moto, radar cyknie fotke od tylca z tyłu rejstracji. Wpada policja, a Ty mówisz że dałeś sie przejechać potencjalnemu kupcowi i że nie znasz jego adresu? co wtedy? płaci właściciel? czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeniak Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 lepiej niech ojciec wskazuje najszybciej kierowce bo w przeciwnym wypadku sprawa trafia do sadu grodzkiego i wtedy dochodza nastepne koszta. a co do krewnych z zagranicy - numer nie przejdzie 99% mandatow nie bylaby placona. przerabialem na wlasnej skorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Samochód jest na ojca. Powiedzmy że wskaże na mnie że to ja jechałem. A ja jestem bezrobotny to wtedy z czego mam im zapłacić? Z pustego i Salomon nie naleje ;) Zedra z ojca kase, a ojciec z Ciebie skore :flesje: W kamieniolomach tez mozesz odrobic :biggrin: Salomon nie bylby raczej taki pusty aby w terenie zabudowanym prowadzil z predkoscia 92 km/h :icon_mrgreen: teraz najprawdopodobniej bedziesz placil i plakal :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi