przemandero Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam, co myślicie o tym kasku? jest możliwość kupić go za 139€, ponoć model wyżej niż FG-15? Korzystałem z opcji szukaj ale jak to zwykle bywa niewiele sensownych rzeczy znalazłem, większość to teksty w stylu "użyj opcji szukaj" etc. Poza tym ten model jest dosyć nowy więc może ktoś kto to przetestował na własnej skórze byłby tak miły i raczył napisać parę słów o tym garnku?HJC dobrze się układają na głowie? Mam 56,5 obwód głowy i chyba będę uderzał w S (od 55-56cm).A dokładnie to mówię o tym: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/...electSubProduct Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heartless Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Co do rozmiaru bym brał "S"-kę, ale wiadomo - co głowa to inaczej leży.. Zawsze możesz wymienić. ja mam obwód 55 cm i "S" jest dla mnie na styk, obawiam się tylko, że XS-ki bym nie włożył, bo otwór wąski.. O samym modelu nic nie powiem. Mam ZF-9 (chyba kilka półek niżej) i do wykonania nie mam żadnych zastrzeżeń - oglądałem też kaski z górnych półek (suomy) jakość powiedzmy "straszliwie nie odbiega"... Moim zdaniem HJC to dobra alternatywa - dobry stosunek cena/jakość przy artykułach ze średniej i wysokiej półki. Dobra jakość materiałów. Piszę ogólnie, Twojego wybranego modelu nie miałem w rękach. Pewnie nie możesz gdzieś podjechać i przymierzyć/obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Orientujecie się czy rozmiarówka na USA i Europę jest różna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawasaki_zzr Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Witam, co myślicie o tym kasku? jest możliwość kupić go za 139€, ponoć model wyżej niż FG-15? ... Poza tym ten model jest dosyć nowy więc może ktoś kto to przetestował na własnej skórze byłby tak miły i raczył napisać parę słów o tym garnku? ... że to wyższy model od FG.. to widać po cenach, kilka lat temu AC-10 to był najwyższy model hjc z integralnych. Kiedyś się zastanawiałem nad jego kupnem, rozmawiałem wtedy z człowiekiem, który go używał i ogólnie wszystko było bardzo ok. polecal go, jedyny minus to były te trójkątne "wyloty" powietrza na szczęce które w jakiś sposób miały pomagać w odparowywaniu szyby - i pomagały ale trochę to "syczało" i było dość głośne przy szybkiej jeździe - tyle z tego pamiętam, sam go jednak nie kupiłem i nie testowałem ani tamtego ani nowego AC-11pozdrawiam,na forum też jest ogłoszenie o sprzedazy takiego tylko większy rowmiar i cena ;)http://forum.motocyklistow.pl/Sprzedam-now...-11-t97787.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memphis1988 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 ja mam Ac-11 i moge spokojnie go polecic mój ma antifoga ,wyciagany srodek zapiecie DD maske na całą twarz osłone na brode (kurtynkę) ma 7 wlotów powietrza i super wentylacje super jakosc za rozsądną cenę bierz go i nie zastanawiaj sie bo nie bedziesz załować albo to albo XR 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemandero Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Już zamówiony :) Rozmiar S, 153 Ojro z przesyłką do Polski z fc-moto.de. Dzięki za rady :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Już zamówiony :D Rozmiar S, 153 Ojro z przesyłką do Polski z fc-moto.de. Dzięki za rady :D Doszedl juz kask??Sam taki bede zamawial z tym ze w malowaniu "Dragon"... Platnosc przy odbiorze w zlotowkach?? Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) jutro będe miał z FC moto AC-11 RED Dragon to opisze wrażenia. Mam taniego airoha to mam nadzieje poczuję rożnicę :crossy: Płatnosć w PLN i tylko w PLN jesli za pobraniem. Wysyłka nie taka tania bo 17 Euro, ale w moim przypadku dzieli sie to na 3 ;) Edytowane 1 Czerwca 2008 przez lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 jutro będe miał z FC moto AC-11 RED Dragon to opisze wrażenia. Mam taniego airoha to mam nadzieje poczuję rożnicę ;) Płatnosć w PLN i tylko w PLN jesli za pobraniem. Wysyłka nie taka tania bo 17 Euro, ale w moim przypadku dzieli sie to na 3 ;) Jakim cudem 17 Euro?? 7,90E to koszt wyslania +4,90E koszt płacenia przy odbiorze co daje 12,80 Euro...w sumie wychodzi okolo 540-550zł za kask wraz z opłatami ....ale to i tak taniej o 300zł niż na allegro :crossy: Czy moze sie myle co do oplat? Tez bede bral czerwonego Dragona :smile: ;) Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 fakt troche przesadziłem, ale źle patrzysz UPS Polska (Poland) 9.90 € + 4.90 € = 14.80 € tak mam na fakturze wczesniejszczej bo zamawiałem butki wiec nie zmyślam ;) ano taniej, dobrze że są takie sklepy :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) fakt troche przesadziłem, ale źle patrzysz UPS Polska (Poland) 9.90 € + 4.90 € = 14.80 € tak mam na fakturze wczesniejszczej bo zamawiałem butki wiec nie zmyślam ;) ano taniej, dobrze że są takie sklepy ;) Dobra to ja juz sie pogubilem ile to w PLNach bede musial im zaplacic...wez daj znac ile zaplaciles kurierowi bo musze wiedziec ile zostawic rodzicom.Gdybym przypadkiem byl w robocie tego dnia co garnek przywioza :crossy: Tak czy inaczej na stronie internetowej maja UPS Polska(Poland) 7.90 ojro + 4,90 Ojro=12,80 Ojro ;) http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secAEd.../Shops/10207048 na dole jest tabelka oplat i Polska jest za 7,90 :smile: Edytowane 1 Czerwca 2008 przez Pozytywnie Zakrecony Wariat Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemandero Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Tak, kask przyszedł już dawno, w czwartek rano. W złotówkach płacone przy odbiorze. Kask wydaje się fajny jak za te pieniążki. Jedynie nawiewy na policzkach wydają się troszkę tandetne... tak poza tym to bardzo przyjemny i dopracowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dobra to ja juz sie pogubilem ile to w PLNach bede musial im zaplacic...wez daj znac ile zaplaciles kurierowi bo musze wiedziec ile zostawic rodzicom.Gdybym przypadkiem byl w robocie tego dnia co garnek przywioza :icon_mrgreen: Tak czy inaczej na stronie internetowej maja UPS Polska(Poland) 7.90 ojro + 4,90 Ojro=12,80 Ojro :buttrock: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secAEd.../Shops/10207048 na dole jest tabelka oplat i Polska jest za 7,90 :icon_mrgreen: a moze to 7.90 bez Vatu, nie wiem ja tylko mówie co mam na fakturze i przy tym obstaję ;) zamawiam z kilkoma kolegami wiec koszty są troche mniejsze. Zostaw 600 zł i po problemie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 a moze to 7.90 bez Vatu, nie wiem ja tylko mówie co mam na fakturze i przy tym obstaję :buttrock: zamawiam z kilkoma kolegami wiec koszty są troche mniejsze. Zostaw 600 zł i po problemie :icon_mrgreen: Tak czy inaczej powiedz mi lepiej co i jak cenowo kask wyszedl...kiedy bedziesz go juz mial ok? :icon_mrgreen: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) dokładnie zapłąciłem 530 zł kask prezentuje sie ładnie, malowanie super. Świetnie lezy - dużo lepiej niż mój Airoh. Wrażenia jak najbardziej pozytywne, narazie w nim nie jeżdizłęm bo jestem w pracy ale po pracy potestuje. Po założeniu wydaje sie być cichszy niż mój stary kask. 1400 g wiec wiec mało waży, na tym etapie polecam :icon_twisted:pozniej zrobie edita i napisze jak po jeżdzie, ale myśle będzie dobrze :] ------po testach------ cichy, dobrze trzymający sie na głowie, przy 200 kmh nie trzepie głowa tak jak w moim Airohu, zapięcie... wiem że sportowe i dobre ale długo sie zapina ;)ale można sie przyzwyczaić. Mogę polecić berecik :D Edytowane 2 Czerwca 2008 przez lisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi