roobsoon Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam Was moze orientujecie sie jak powinny być zamocowane w tylnej piascie gumowe wkladki-klocki w ktorych wlozona jest tylna zebatka koła. Dzis mi wyleciały przy demontażu tylnego koła. Po zmontowaniu( widocznie zle) :banghead: łańcuch dostawał duzych wibracji tak jakby nic go nie amortyzowało przy rozpedzaniu motocykla. Czy ma znaczenie jak włożone sa te gumowe klocki na których zamocowana jest tylna zębatka w piaste? ew. jak powinny byc włożone te gumowe klocki? Z góry dziekuje za wszelkie info pozdr. roobsoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Te gumowe klocki sa bardzo wazne i musisz je wymienic jesli sa złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobsoon Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 one sa dobre tylko nie mam pojęcia w jakiej prawidłowej kolejnosci je teraz tam wlożyc w piaste i w jakim kierunku do jazdy( jeden jest wiekszy,drugi mniejszy i oba sa połaczone w calosc w jeden i takich tam jest 4) Czy to ma znaczenie jak one sa tam umieszczone??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Tak, to ma znaczenie i pewnie odwrotnie je włożyłeś... :wink: muszą być założone tak, żeby w czasie jazdy zabierak zębatki "naciskał" na ten grubszy klocek. Czyli jeśli ściągniesz zabierak i popatrzysz na piastę koła uzbrojoną w "gumy" to górna guma ma mieć gruby klocek skierowany w stronę przodu motocykla, reszta analogicznie do tej górnej.Jeśli za bardzo zamieszałem w opisie to po prostu pomyśl chwilę i załóż tak, żeby grubszy klocek przenosił siłę napędu na koło, a cieńszy tylko siłę hamowania silnikiem... Nie wiem jak inaczej to opisać, ale mam nadzieję, że będzie wiadomo o co chodzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobsoon Opublikowano 24 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Lysy opisales to zrozumiale i teoretycznie znakomicie, zgadzam sie z Toba. Praktycznie to juz wiem dzieki Twojemu opisowi ze zle zamontowałem je wewnatrz bebna. WIELKIE DZIEKI :wink: I SZEROKOSCI ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi