Dziki_YZF Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Witam!Może ktoś z was miał kiedyś podobny kłopot, mianowicie cierpię na brak ogrzewanego garażu. Wiem że lato się dopiero zaczyna ale chcę się upewnić że moim zabytkom nic się nie stanie w czasie zimy. Więc sprawa wygląda tak: mam dom na wsi 150 km od mojego domu i tam na piętrze mam dosyć spory pokój. Wymyśliłem że zawiozę tam powoli wszystkie już gotowe motocykle tylko pozostaje kwestia zabezpieczenia ich w czasie zimy. Większość ma oryginalne chromy i lakier więc nie chcę żeby coś się stało tym jakże wiekowym powłokom. Myślę nad wysmarowaniem całym motocykli wazeliną techniczną i nie wiem czy to będzie dobry pomysł... Może wy macie jakiś pomysł czym zabezpieczyć motocykle na okres kilku lat postoju??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 tak. poczytaj sobie o zabezpieczeniu motocykla na zimę: wzorcowy tekst autorstwa Pawła Boruty powinien być dostępny w archiwum śmjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi