Skocz do zawartości

Mam 42 lat , 60 kg ,176 w i 20 tys. jaki chooper wybrac????

krzysiekbx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Masz 42 lata wiec patrz raczej za cruiserem .Dobry sprzęt na poczatek to jest Yamaha xvs 650 .Za 20 tys można kupic śliczna i jeszcze zostanie na spodnie i kurtke :biggrin:

a czemu jak ma sie 42 lata to za cruiserem trzeba sie rozgladac? to sa jakies przedzialy wiekowe? nieee, dywagacje na temat tego co kto ma sobie kupic sa nie na miejscu wedlug mnie, bo przeciez chlop i tak kupi sobie to co mu sie podoba, nie? ;)

pisz na (...)

no, jak uważasz, że masz coś do powiedzenia w temacie - podziel się tym tutaj, publicznie. jak widać podobne zapytania wracają co jakiś czas - albo kilka razy w tygodniu - więc każda opinia może być przydatna nie tylko dla jednej osoby

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

A jak taki "Cień" radzi sobie w trasie, objuczony, z plecaczkiem przy 45KM? Tak z ciekawości pytam.

Z tego co widzę [kolega jeżdzi]daje rade.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Pasazer ma nie wygodnie. Kiedys mialem okazje jechac jako pasazer i po 20 km chcialem juz zsiadac...

To akurat mnie nie dziwi. Znaczna część cruiserów i chyba wszystkie choppery ma małe i dość niewygodne siedzenia dla plecaczków.

To akurat mnie nie dziwi. Znaczna część cruiserów i chyba wszystkie choppery ma małe i dość niewygodne siedzenia dla plecaczków.

Plecaczki to dziwny rodzaj stworzeń ludzkich. Wystarczy popatrzeć na siedzonka dla nich i można być pełnym podziwu za wytrwałość. Wiem że zaraz znajda się tacy co napiszą że sprawia im to przyjemność, ale cóż takie ich prawo. W WS siedzisko jest na prawdę wielkie ale i tak na dalekie trasy wymaga wytrwałości (opisane to jest w innych tematach). Najlepszy rozwiązaniem, które coraz częściej obserwuję to motorek dla plecaczka, angole prawie zawsze tak już jeżdżą. Swoją drogą motorki z siedziskiem singlem, pięknie się prezentują.

Co Wy wiecie o siedzeniach dla plecaczków? Jak byście zrobili na tylnym siedzeniu z 15 tyś km w sezonie[jak moja małżonka] tobysmy mogli pogadać.Co niektórzy WIELCY motocyklisci na przednim nawet połowy z tego nie robia a wiele mają do gadania.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Co Wy wiecie o siedzeniach dla plecaczków? Jak byście zrobili na tylnym siedzeniu z 15 tyś km w sezonie[jak moja małżonka] tobysmy mogli pogadać.Co niektórzy WIELCY motocyklisci na przednim nawet połowy z tego nie robia a wiele mają do gadania.

To musi Cie BARDZO kochac :icon_rolleyes: