roberto1002 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) Witam :)Chętnych na spokojną wycieczkę zapraszam na zwiedzanie zamku w Nidzicy. 31 maja (sobota) godzina 8:00, start z parkingu przy Torwarze (odjazd 8:30) Plan trasy i zwiedzania:- start: Warszawa Torwar droga nr 61 na Serock, Pułtusk -> Maków Maz.- Maków Mazowiecki - przystanek początkowy kolejki wąskotorowej droga nr 57 -> Przasnysz- Przasnysz - ratusz miejski na rynku droga nr 544 -> Mława- Mława droga nr 7 -> Nidzica- Nidzica - zwiedzanie zamku krzyżackiego, obiad droga nr 545 -> Działdowo- Działdowo droga nr 544 -> Mława- Mława droga nr 7 -> Płońsk- Płońsk droga nr 7 -> Warszawa- Warszawa Szacunkowa długość trasy: ok. 350 kmPrędkość przelotowa: 100-120 km/hPrzewidywany czas: ok. 10 h (powrót ok. godz. 19) Dla przypomnienia kilka ważnych spraw organizacyjnych..."...Dla tych, którzy nie czytali, nie znają, nie pamiętają: Żelazna zasada: Nigdy Nie Uderz W Motocykl Przed Tobą Jeżdżenie w szachownicę (utrzymanie szyku) przy odstępie 2s do jeźdźca przed nami na naszym torze jazdy.Pompowanie powietrza dłonią - zmniejszamy prędkość.Jeden palec w górze (nie ten!) - ustawka do szyku gęsiego.Dwa palce w górze - ustawka w szachownicę.(sygnały powtarzamy aż do zamykającego) Z postoju pierwszy rusza prowadzący, następnie dalej, z zachowaniem odstępu, nie w kupie! Gdy zatrzymujemy się, zostawiamy za sobą/obok dość miejsca, żeby zmieścili się kolejni. I ponieważ jeden obrazek starcza za tysiąc słów (było, ale potwarzam, bo nie zaszkodzi) :buttrock: Bezpieczeństwo jeżdzenia w grupie:http://www.sunsethog.com/groupRiding.html Filmik:http://pl.youtube.com/watch?v=erpkyD7SMfw..." A teraz zostało już tylko zaklinać pogodę :cool: R. :D Edytowane 22 Maja 2008 przez roberto1002 Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porsa Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 WitamChętnie się przyłączę do wycieczki. W ramach zaklinania pogody zapalę moje najlepsze cygarko hi hi. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Oczywiście chętnie dołączę do peletonu :rolleyes: . Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 :rolleyes: też z chęcią się przyłącze i jeszcze Tate pewnie namówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teosik Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ja też bardzo chętnie się pojawię o ile nie będzie padało :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżyk Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A ja już zacznę namawiać swój plecaczek ...mam nadzieję, że tym razem sie powiedzie :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Kopnął bym się z wami, ale dupa. Inne zajęcia i obowiązki (spotkanie Naszej Klasy i ślub kolegi z EKG).Next time maybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 ja również chętnie się przyłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto1002 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Ja też bardzo chętnie się pojawię o ile nie będzie padało ;) A zabierzesz plecaczka i blututa? :) :flesje: Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teosik Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 A zabierzesz plecaczka i blututa? :icon_razz: :DPlecaczka nie bo idzie na panieńskie ale blututa tak :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Zamek bardzo fajny choc wiekszosc to teraz hotel z restauracja.Czesto na dziedzincu odbywaja sie pokazy walk rycerskich... calkiem fajne :biggrin: Milej przejazdzki Wam zycze bo niestety pojade z Wami.31.05 mamy motocyklowy slub kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marla Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 no to jedziemy :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Tez bym sie z wielka checia wybral, jezeli zgodzicie sie zabrac jeszcze jedna osobe to bede czekal na was w Makowie Mazowieckim. Z Mławy mialbym za blisko :) a az sie pale zeby zaliczyc jakis dluzszy wypad. Jezeli bedzie jeszcze miejsce to dajcie znac i o ktorej mniej wiecej byscie byli w Makowie Mazowieckim. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto1002 Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 (edytowane) Po pewnych przemyśleniach i rozważaniach (mam ostatnio długi przewód myślowy :) ...) proponuję małą zmianę i urozmaicenie trasy :clap:. Oczywiście mam nadzieję, że z korzyścią dla wszystkich, którzy pojadą...Zamiast postoju i oglądana ratuszu w Przasnyszu, przystanek zrobimy wcześniej. Odwiedzimy zamek w Pułtusku :) Plan gry jest więc taki: - start: Warszawa Torwardroga nr 61 na Serock, Pułtusk -> Pułtusk- Pułtusk (ok. godz.9:30) - zwiedzanie rynku i zamkudroga nr 57 -> Maków Maz.- Maków Mazowiecki - przystanek początkowy kolejki wąskotorowejdroga nr 57 -> Przasnysz- Przasnyszdroga nr 544 -> Mława- Mławadroga nr 7 -> Nidzica- Nidzica (ok. godz.13:00) - zwiedzanie zamku krzyżackiego, obiaddroga nr 545 -> Działdowo- Działdowodroga nr 544 -> Mława- Mławadroga nr 7 -> Płońsk- Płońskdroga nr 7 -> Warszawa- Warszawa Cerberus, jeśli przejedziesz dodatkowe 22 km do Pułtuska to spotkamy się tam na rynku :) Na pewno nas znajdziesz. Kapniesz się po motocyklach :flesje: Powinniśmy tam dotrzeć ok. godz 9:30 Data i godzina wyjazdu oczywiście bez zmian... R. :flesje: Edytowane 25 Maja 2008 przez roberto1002 Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 To ja mam tylko jeszcze takie pytanie :icon_razz: Czy taka przejażdżka jest wskazana dla początkujących ? tzn.chodzi mi nie tyle o jazde na moto bo doświadczenie jako takie mam ,ale o jazde w grupie bo powiem szczerze ,że przeważnie jeździlem max.w 3-4 moto (ojciec podobnie), no wiadomo wyłączając zloty i parady.I zastanawia mnie czy po prostu czysta teoria podana w pierwszym poście mi wystarczy, bo pewnie bedzie z kilka-kilkanaście osób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi