Skocz do zawartości

Problem z Rieju RR SPIKE, 2004 rok

Pi00r3k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio w moim Rieju padła mi linka od gazu, zakupiłem nową i ją zamontowałem. Gaz chodzi lepiej, łatwiej kręci się manetką ale jednak moc spadła. W dodatku pojawiły się problemy z wrzucaniem pierwszego biegu. Wczesniej na 5 biegu, max obrotach wyciągałem licznikowe 80 km/h (nie wiem ile bylo naprawdę) a teraz na 5 biegu leci 70 km/h i ani więcej. Poza tym przyśpieszenie wyraźnie spadło, silnik wyje na wysokich obrotach tak jak wył ale przyśpiesza gorzej, nie 'ciągnie' tak jak wcześniej.

Z tym pierwszym biegiem jest tak, że wrzucanie jedynki z np. 5 biegu (redukcja) jest dziwne, tzn cieżko wrzucić ten 1 bieg, skrzeczy jakbym niedociskał sprzęgła w 20 letnim STARZE. Poza tym motor czasem gaśnie na niskich obrotach po wrzuceniu 1-szego biegu, ale na obroty wkręca się dobrze. Świece nie dawno wymieniałem, gaźnik był czyszczony z 2 tyg. temu.

O co tu chodzi??

ps. przypomniało mi się jeszcze że motor więcej kopci niż wcześniej

Edytowane przez Pi00r3k

Jak kopci na niebieskawo to pewnie simer na wale od str. sprzegła do wymiany. Pewnie bierze olej. Sprawdź poziom śrubką na środku dekla z prawej strony i kolor świecy. Pewnie jest za mało oleju, przez co dostaje skrzynia i sprzęgło.

libnka orginalna ? jak nieorginalna to może nie podnosi do końca przepustnicy .......

ogólnie linka nie ma wpływu na moc musiałeś coś lub samo sie coś skopało innego........

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

podnosi przepustnice bankowo, linka oryginalna do tego modelu. Motor super się wkręca na obroty ale jednak jest jakiś słabszy nie mam pomysłu już na to.

Ale stary olej to była masakra, czarny jak smoła z jakimiś syfami i bąblami, zmieniłem na inny i żałuje że zrobiłem to dopiero teraz.

• 2 tygodnie później...