Pi00r3k Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 (edytowane) Witam! Ostatnio w moim Rieju padła mi linka od gazu, zakupiłem nową i ją zamontowałem. Gaz chodzi lepiej, łatwiej kręci się manetką ale jednak moc spadła. W dodatku pojawiły się problemy z wrzucaniem pierwszego biegu. Wczesniej na 5 biegu, max obrotach wyciągałem licznikowe 80 km/h (nie wiem ile bylo naprawdę) a teraz na 5 biegu leci 70 km/h i ani więcej. Poza tym przyśpieszenie wyraźnie spadło, silnik wyje na wysokich obrotach tak jak wył ale przyśpiesza gorzej, nie 'ciągnie' tak jak wcześniej. Z tym pierwszym biegiem jest tak, że wrzucanie jedynki z np. 5 biegu (redukcja) jest dziwne, tzn cieżko wrzucić ten 1 bieg, skrzeczy jakbym niedociskał sprzęgła w 20 letnim STARZE. Poza tym motor czasem gaśnie na niskich obrotach po wrzuceniu 1-szego biegu, ale na obroty wkręca się dobrze. Świece nie dawno wymieniałem, gaźnik był czyszczony z 2 tyg. temu. O co tu chodzi?? ps. przypomniało mi się jeszcze że motor więcej kopci niż wcześniej Edytowane 17 Maja 2008 przez Pi00r3k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolo_rn Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jak kopci na niebieskawo to pewnie simer na wale od str. sprzegła do wymiany. Pewnie bierze olej. Sprawdź poziom śrubką na środku dekla z prawej strony i kolor świecy. Pewnie jest za mało oleju, przez co dostaje skrzynia i sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi00r3k Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Co do skrzyni to problem rozwiązaliśmy poprzez inna regulacje sprzęgła oraz wymiane oleju w skrzyni. Teraz 1 wchodzi super ale jednak rieju jest nadal słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 libnka orginalna ? jak nieorginalna to może nie podnosi do końca przepustnicy ....... ogólnie linka nie ma wpływu na moc musiałeś coś lub samo sie coś skopało innego........ Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pi00r3k Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 podnosi przepustnice bankowo, linka oryginalna do tego modelu. Motor super się wkręca na obroty ale jednak jest jakiś słabszy nie mam pomysłu już na to. Ale stary olej to była masakra, czarny jak smoła z jakimiś syfami i bąblami, zmieniłem na inny i żałuje że zrobiłem to dopiero teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajewa777 Opublikowano 29 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2008 a może linka jest za krótka i nie wyciąga tłoczka z gaźnika do końca ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi