Sorbi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 małe sprostowanie:-nie 2,5l na 100 tylko 3,5-4- nie 135, ale około 170 z tendencją na więcej- Martyna się nie przejedzie, do czasu aż moto nie będzie dotarte- Dobrze zrobiona demo wersja jest na Prymasa w MCS Kawasaki, gdzie są założone crash pady, w taki sposób ze nie trzeba nic ciąć. Końcówki LSL zielone, czarne albo każde inne zależy kto co woli. Demo w Kawasaki ma też wydech Yoshi, co zdecydowanie poprawia dźwięk. Mimo małej gumy z tyłu to moto świetnie się trzyma na zakrętach. Moto po nagrzaniu zbiornika może śpiewać, przypomina to wycie zbitego psa:) ale problem rozwiązuje sie po uchyleniu korka wlewu, ewentualnie są schematy jak problem rozwiązać. Hamulce ma nawet nieco przy mocne jak na tą masę. Kolejna wada techniczna może być mocowanie światła stop, bo sprawia wrażenie jakby miało się rozlecieć, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 - Martyna się nie przejedzie, do czasu aż moto nie będzie dotarte Zdrowe podejście :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) nie dawaj babie ;)) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez personPILA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 http://infobroker.bazarek.pl/opis.php/id,2...0R-motor-z-USA/11000 + cło+VATczyli generalnie tyle ile w normalnym salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 nie 135, ale około 170 z tendencją na więcejtiaaa.... powiedzmy że 170 licznikowe czyli 155 w realu. Zapodaj zdjęcia , zrób jakąś sesje, nagraj filmy z jazdy. Czekamy, bo motocykl to na prawde ciekawa propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
personPILA Opublikowano 4 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 na youtube juz jest on board wiec poszukaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 na youtube widziałem tylko wersje USA , filmów wersji europejskiej jeszcze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Moto po nagrzaniu zbiornika może śpiewać, przypomina to wycie zbitego psa:) ale problem rozwiązuje sie po uchyleniu korka wlewu, ewentualnie są schematy jak problem rozwiązać. OO a ja własnie sie zastanawiałem czemu u mnie w tzr-ce tak się dzieje.U ciebie to jest takie jakby piszczenie (nizszym tonem)?? bo ja sie własnie zastanawiałem z kąd to się bierze?? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Co znaczy, że motor 'śpiewa' po nagrzaniu silnika?Zmienia się dźwięk pracy silnika? Jakiś rezonans baku paliwa? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthezzz1 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Na wyłączonym silniku,np przechylasz moto a tam takie biiiiiiiiiiiiiiiiiiipppp z baku dochodzi....Koledze chyba o takie spiewanie chodziło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorbi Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 małe uściślenie tym razem mojej wypowiedzi. chodzi o nagrzewnie sie baku, a dźwięk dotyczy też baku a nie silnika:D jakieś tam problemy z odpowietrzaniem w skutek czego po nagrzaniu baku moto może śpiewać. zdjęć motocykla jest ogrom w sieci, co do filmów to nie mam kamery i osobiście to nie mam też czasu na takie zabawy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorbi Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Nie znalazłem opcji edycji to coś dodam: Wczoraj zrobiłem jakieś 250 km co mi się po tej jednorazowej trasie podoba a co nie + bardzo dobra sterowność- Twarde manetki- Twarda kanapa Kolejna dobra informacja, ponieważ moje dane ze spalania podawałem, tak na oko to przekazuje wam dzisiaj że moto spaliło komuś 3,1 L na 100km info dostałem dzisiaj w serwisie gdzie tamten egzemplarz przechodził pierwszy przegląd. Mój będzie na początku przyszłego tygodnia. ofc nie wiem jak jeździł ten pozytywny rekordzista ale spalanie jakie uzyskał jest bardzo obiecujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 A jestes juz po dotarciu? Ile Ci jeszcze zostalo? A temu rekordziscie tyle spalilo jednorazowo najmniej, czy to byla srednia wartosc jaka uzyskal? Czy to Twoje pierwsze moto? Jak oceniasz wartosc "dydaktyczna" malej ninjy? Sorki za zasypanie pytaniami :biggrin: Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorbi Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) ja jeszcze w trakcie dotarcia 150 do przeglądu z tym rekordzista to dobre pytanie, ale ja moto bujam do 5 5,5 tys i mi bali cos kolo 3,8 więc nie wiem jak tamten. o tamtym gostku powiedziano mi jako ciekawostka w serwisie bo byłem wczoraj pytać o koszty przeglądu. tak to moje pierwsze Jak oceniam? powiem tak: nie żałuje ani jednego dnia czekania i ani jednej złotówki zainwestowanej w ta imprezę, moto na miasto i do nauki jest bardzo dobrym rozwiązaniem, w prawdziwej trasie jeszcze nie było okazji sprawdzić bo 80 km/h w trasie to męczarnie, a nie jazda. Mimo minusów rzeczywistych takich o których pisałem, ewentualnie jeszcze konstrukcji zegarów itp. to moto jest jak dla mnie bez wad. Spełnia wszystkie wymagania jakie mu postawiłem - szybkie poruszanie sie w miescie- niskie spalanie- estetyczny wygląd- łatwość prowadzenia- dobre przyspieszenie ( w porównaniu ofc do samochodu, bo z 600 i litrami to małą Ninję można porównywać z wyglądu. EDIT:w porównaniu z konkurencja w klasie 250 przeznaczoną na ulice to jest najlepszym wyborem. moje skromne zdanie. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez Sorbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Z tego wszystkiego co wyczytalem wynika, ze to swietne moto, zeby kupic na poczatek i nauczyc sie jezdzic, a potem nie sprzedawac przy przesiadce na wieksze sprzety (jak kogos stac na dwa), tylko trzymac jako drugie moto do miasta i na dojazdy do roboty. Wielkie brawa dla Kawasaki, kazda japonska firma powinna miec taki motocykl w ofercie. Teraz tylko musze poczekac az zaczna sie pojawiac te ninjasy na rynku wtornym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi