IsKra66 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Szukam,szukam i nic. :icon_twisted: Raczej pozostanie mi nowa z salonu ale to jeszcze ciągle nic pewnego.Przez to szukanie zaczynam sie zastanawiać nad innym motocyklem,jednak jest mały problem bo albo kupie coś małego czyli 125 albo 600(Yamaha).Drodzy koledzy poradźcie. To może koleżanka odpisze ;) Nie koniecznie skupiaj się tylko na tym motocyklu, też go chciałam a po dokładnym obmacaniu go z każdej strony, siedzeniu w siodle itd stwierdziłam, że niz z tego o wiele bardziej przypadł mi do gustu w necie niż na żywca. Tak jak wcześniej pisałaś, że to Twój pierwszy moto znalazłabym coś po środku między 125 a 600 czyli Suzugi GS500, jak preferujesz owiewki jak Ja to GS500F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Szukam,szukam i nic. :icon_twisted: Raczej pozostanie mi nowa z salonu ale to jeszcze ciągle nic pewnego.Przez to szukanie zaczynam sie zastanawiać nad innym motocyklem,jednak jest mały problem bo albo kupie coś małego czyli 125 albo 600(Yamaha).Drodzy koledzy poradźcie. 600 oznacza zazwyczaj sporo większą moc, ale nie zawsze. Skoro wymieniłaś Yamahe to może być np. XJ600, która ma coś koło 60KM, może być też wspomniana przez Iskrę Suzi GS500F. Jest w czym wybierać, pamiętaj jednak że moc motocykla to jedno ale trzeba też brać pod uwagę jego masę. Pozdrawiam Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Swoją droga, w temacie ćwiartek... W nowym M albo ŚM jest wzmianka o Chądzie FałTeeR 250, która ma się pojawić w tym roku w sprzedaży... To dopiero może być fajny sprzęcik na miasto :) Wcześniej bardzo rzadki sprzęt u nas, bo chyba tylko na japonię robiony, a szkoda. Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Powiem ze Suzi zaproponowana przez Iskre jest oki tylko tez mało egzemplarzy,znalazlam jeden naprawde fajny tylko czy nie bedzie tak jak ostatnio pojedziemy,zobaczymy i wrócimy lekko podk**wieni,ze miał być idealny i bezwypadkowy a był mega złom. :icon_twisted: Co do Kawy jest wlasnie problem z jazda testowa,musze gnac do Wawy zeby sie przejechac paranoja.Jezleli chodzi o Yamaszke to R6 bo taka moge miec z pewnego zródła :bigrazz: . podaje link do suzi,ktora znalazlam co o niej myslicie? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1288448 Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Koleżanka Butterfly jest świeża w temacie motocykli, czy jest niskiego wzrostu? Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 I jedno i drugie :wink: ,waga motocykla jest dla mnie ważna mam 164cm i ważę 56kg. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Co do GS500F jest sporo dobrych na naszym rynku w przeciwieństwie do innych sprzętów ze względu na to, że były swego czasu wersje salonowe w atrakcyjnych cenach i ludzie nabierali jako przyjazne moto do nauki jazdy i samej jazdy i można znaleść sporo egzemplarzy od pierwszych właścicieli w naprawdę dobrym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 śledze ogłoszenia miałam jechac zobaczyć w niedziele motocykl ale prawdopodobnie juz sprzedany. :icon_evil: Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Powiem ze Suzi zaproponowana przez Iskre jest oki tylko tez mało egzemplarzy,znalazlam jeden naprawde fajny tylko czy nie bedzie tak jak ostatnio pojedziemy,zobaczymy i wrócimy lekko podk**wieni,ze miał być idealny i bezwypadkowy a był mega złom. :icon_twisted: Co do Kawy jest wlasnie problem z jazda testowa,musze gnac do Wawy zeby sie przejechac paranoja.Jezleli chodzi o Yamaszke to R6 bo taka moge miec z pewnego zródła :bigrazz: . podaje link do suzi,ktora znalazlam co o niej myslicie? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1288448 Hmmm R6 to średni pomysł jak na początki przygody ze sprzętami :) Chyba, że jakąś moco zdławioną wersję ze Szwajcarii czy coś takiego :) Z ogłoszeniami faktycznie jest tak jak piszesz i miny są bardzo powszechnym zjawiskiem. Może sama powinnaś dać ogłoszenie tutaj i na jakichś innych forach, że kupisz GS500F lub Ninje250 kupioną w polskim salonie, bezwypadkową itd. ? Edytowane 21 Maja 2009 przez filipr Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edie Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 jak cos od Jamahy to moze yzf 125 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 (edytowane) Może sama powinnaś dać ogłoszenie tutaj i na jakichś innych forach, że kupisz GS500F lub Ninje250 kupioną w polskim salonie, bezwypadkową itd. ? Myślę że może być problem z 250 kupioną w PL, ja swoją raczej nie mam zamiaru sprzedawać ( chyba że sytuacja $$$ zmusi, a i żona na nic większego się nie chce zgodzić). Wg. mnie mogą się pojawić dopiero w przyszłym roku w większej ilości, jak do tej pory to chyba 2 szt widziałem do sprzedania kupione w PL. Wbrew pozorom 250 na miasto jest wystarczająca a i 1000 na światłach doganiam :). Rozmawiałem kiedyś z amazonką stwierdziła, że 250 jej pasuje wagowo, jeździła wcześniej na ER6 i dla niej była za ciężka i trochę za daleko miała do ziemi. Ninja 250 myślę że na 2-3 sezony powinna wystarczyć, pozycja nie jest leżąca jak na sporcie. YZF 125 raczej na 1 sezon, pozycja typowo sportowa, jak się jeździ to nie wiem. Ale każdy kupuje co mu się podoba. Edytowane 21 Maja 2009 przez TOM68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Dzieki za odzew :icon_biggrin: jednak chyba stanie na nowej z salonu ćwiarteczce :biggrin: ,mysle podobnie jak Tom,chce pojezdzic kilka sezonow a taka 250 bedzie chyba jednak najbardziej odpowiednia.Przemawia za nia waga,wysokosc i sylwetka ogolnie podoba mi sie najbardziej z tych "małych "motocykli.Co do GS fajnych egzemplarzy jest jak na lekarstwo,a Ninja jednak nowa.Czekamy jeszcze na odp ze stanów bo moze bedzie troche taniej. :wink: Tom czy wczesniej jezdziles jakims wiekszym motorkiem? Czy to Twoje pierwsze moto? Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Ja od dawien dawna choruję na to moto i męczę się z DT ale dzisiaj napisałem do Liberty Motors w sprawie kupna na raty ( bo chce tym pracować :) ) i oto odpowiedź: Witam, współpracujemy z bankiem Santader Consumer Bank gdzie nie jest wymagana żadna wpłata własna. Okres kredytowania to od 12-72 m-cy. W pierwszym roku kredytu jest obowiązkowe ubezpieczenie AC, ale oferujemy bardzo konkurencyjny pakiet dealerski ubezpieczeń w TU Allianz, które również można skredytować. W kredyt wliczone jest ubezpieczenie na życie. Przykładowa kalkulacja: Koszt motocykla 18900 zł Okres: 36 m-cy Bez wpłaty własnej Rata miesięczna: 701,30 Oprocentowanie: 11,99% Okres: 72 m-ce Bez wpłaty własnej Rata miesięczna: 423,39 Oprocentowanie: 13,49% Dodam jeszcze, że gdy MCS Warszawa sprzedawał Kawasaki to chcieli wpłatę wstępną minimum 10% wartości motocykla. Trzeba ogniem rejestrować DT, zarobić grosza i może w końcu będę Zielony :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 (edytowane) Tom czy wczesniej jezdziles jakims wiekszym motorkiem? Czy to Twoje pierwsze moto? Jawa 350, Jawa 350TS, Suzuki GS550 L (4gary), Honda Magna V65 (1100), bzyk 50 ccm, no i teraz Ninja 250 ( powrót do motocykli po ok 10 latach). Nowy z USA = 4000 USD + 500 USD ? transport = 14435 zł ( kurs USD=3,2078) + 1154zł cło (8%) + 3430zł VAT (22%) = 19019 zł tak na szybko. Mam takie pytanie może ktoś wymieniał w 250 przedni przewód hamulcowy na w oplocie ? czy jest różnica, czy jest sens? bo może na przyszły sezon bym sobie wymienił. Edytowane 22 Maja 2009 przez TOM68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Czyli doświadczenie już było :icon_biggrin: ,no zobaczmy jak będzie na dniach wszystko sie u mnie rozstrzygnie. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi