Skocz do zawartości

Kawasaki Ninja 250/300

Rekomendowane odpowiedzi

...ciekawe jak będą się kształtowały ceny rocznych/dwuletnich sztuk- orientuje się ktoś jakie są przybliżone procentowe spadki na wartości?

Patrząc po cenach sprowadzonych z USA rok 2006 to ok 10000-12000zł za 2 letnie, a jak będzie to sie okaże.

"Dajcie ciekawą propozycje to wam moja sprzedam"

Już ? :cool:

Edytowane przez TOM68

Patrząc po cenach sprowadzonych z USA rok 2006 to ok 10000-12000zł za 2 letnie, a jak będzie to sie okaże.

"Dajcie ciekawą propozycje to wam moja sprzedam"

Już ? :eek:

jak sie trafi okazja to czemu nie ja sobie poczekam na kolejną:D

Jeśli postanowię ją kupić to też poczekam i tak planowałem kupno po sezonie :clap:

a to ona w US i A była przed 2 laty? Ja myślałem że jest to nowość 2008 u nich jak i u nas :icon_mrgreen:

bo 2008 jest nowością. Roczniki do 2007 mają stare łowiewki, takie z poprzedniej epoki:)

Wydaję mi się, że właśnie zegary pochodzą z poprzedniej wersji i nie zostały poddane żadnym zmianom...

Znalazłem tą poprzednią na alledrogo za bardzo przyzwoite pienądzę... Ale faktycznie design już nie porywa i bardziej odpowiada GPZ... A szczerze przyznam, że z Ninją poprzedniej genracji nie spotkałem się na naszych drogach, może to trochę wina odmiennej nomenklatury tu i za oceanem, bo słyszałem, że tam nawet poczciwy GPZ 500S nazywał się 500R Ninja - ale nie wiem tego w 100% i może ta poprzednia 250R to coś jak ZZR250?

kasa kasa kasa kasa kasa jak dostane +20 tyś to sprzedaje od reki:) kupie drugą, a i będę miał kase na kombi:)

Aha, to tak. Chytry gość z ciebie ;) . Ja to jednak wolę poczekać i kupić za 15 tys. Kombi też będę musiał sobie kupić. Jazda bez kombi to igranie ze śmiercią :icon_eek: .

Oczywiście bez kombi nie polecałbym nawet przez ulice przechodzić, a przy 100 km/h i dzwonie w drzewo to z tego twojego kombi nic nie zostaje.

Co do motoru, fajna maszyna jak na 250ccm ale niestety mało dostępna i droga.

Edytowane przez Pi00r3k

Wydaję mi się, że właśnie zegary pochodzą z poprzedniej wersji i nie zostały poddane żadnym zmianom...

Znalazłem tą poprzednią na alledrogo za bardzo przyzwoite pienądzę... Ale faktycznie design już nie porywa i bardziej odpowiada GPZ... A szczerze przyznam, że z Ninją poprzedniej genracji nie spotkałem się na naszych drogach, może to trochę wina odmiennej nomenklatury tu i za oceanem, bo słyszałem, że tam nawet poczciwy GPZ 500S nazywał się 500R Ninja - ale nie wiem tego w 100% i może ta poprzednia 250R to coś jak ZZR250?

Omawiana tutaj ninja 250r to nowosc na 2008 rok.

A za oceanem byla caly czas ninja 250 ale to byl moto wygladem niemal identyczny z europejska gpz 500s ale posiadalo mniejszy silnik.

A gpz 500s w ameryce jest sprzedawane chyba do dzis pod nazwa ninja 500.

Rozne rynki rozne potrzeby i czesto rozne nazwy na to samo moto :(

Omawiana tutaj ninja 250r to nowosc na 2008 rok.

A za oceanem byla caly czas ninja 250

model 2007 i 2008

Jak patrze na Youtube to wcale ludzie nie zwracają uwagi na docieranie ( na licznikach widać poniżej 1000mil),a za rok lub dwa będą z np. USA okazje nie śmigane :icon_rolleyes:

Edytowane przez TOM68

model 2007 i 2008

Jak patrze na Youtube to wcale ludzie nie zwracają uwagi na docieranie ( na licznikach widać poniżej 1000mil).

Nie zwracają uwagi na docieranie to ich strata. Jak skrócą przez to żywotność silnika lub pogorszą osiągi to będą mieli pretensje do siebie. O motocykl trzeba dbać. Ja jestem za docieraniem zgodnie z zaleceniami instrukcji.

A może u nich inaczej w instukcji piszą ;) .