PGR Opublikowano 3 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2003 Jest jeden problem... klamki z aluminium wiec beda sie sierac i matowiec a na rekawicach zostanie syf z aluminium lub n rekach jak bez rekawic ale wpadlem na lepszy pomysl... sesese:) i tez wyglad gitara!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 5 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2003 Jest jeden problem... klamki z aluminium wiec beda sie sierac i matowiec a na rekawicach zostanie syf z aluminium lub n rekach jak bez rekawic ale wpadlem na lepszy pomysl... sesese:) i tez wyglad gitara!!!tylko ze chce je jeszcze prysnac lakierem bezbarwnym i zobaczymy jak bedzie wygldac (tylko najpierw pooesperymentuje na jakims zbednym zlomie)a czy bedzie syf zostawal hmm mysle ze jaks ie je bedzie systematycznie czyscis jakas pasta polerska to powinno byc okzobaczymy jak to bedzie , jak to sie mowi brudy wyjda w praniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 6 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2003 Nie to nie da nic aluminium po prostu pod rekawic bedzie sie scierac w iesz jak to wyglada taki grafit na rce zostaje i syfi wszystko. Jak ktos dorwie jakis dobry lakier katory mozna nalozyc na polekre to prosze o znaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzyzyk Opublikowano 13 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Lutego 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2003 Paste kupisz w kazdym Hipermarkecie albo w kazdym sklepie gdzie jest papier scierny farby etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2003 JOOZWA , Czy zeskanowales ten artykol z Mlodego technika?? jak masz bym byl nie skonczonie wdzieczny jak bys mogl mi wyslac. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 6 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2003 ja to jeszcze chcialem powiedziec ze ten skan to ja tez bym przyjal ale juz o tym na priv pisalem! co do chemi z tego co mi wiadomo w poznaniu nie ma chyba wiekszegoproblemu aby to kupic! na 100 nie wiem! ale kumpel ostanio chcial kupic sode kaustyczna i chyba kupil! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 6 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2003 Sode chyba mozna kupic wszedzej, chociasz mam nadzieje! ale nie wiem. soda mozna wyczyscic tlumik w 2sowie z brodow ktore go zapychaja. nie urzywa sie jej do aluminjum bo nastapi nie przyjemna reakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 6 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2003 Wsadź aluminium w roztwór sody a przekonasz sie po wyjeciu co to jest warte.Chcesz mieć szaro-czarno-brudne elementy aluminiowe :?: to jest najlepsza okazja Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 8 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2003 przeciez ja nie napisalem zeby aluminium tym czyscic tylko ze mozna to tam dostac nie? :) no:) jeszcze jedno male pytanko1 wlasnie sobie kupile papier scierny 200, 400, 600, 800 1200 i auto max! zrobilem probe efekty sa niesamowite, ale czy jak bede to robil tarcza to efekt bedzie taki sam slyszalem ze recznie wychodzi to najlepiej! wiecie cos o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 8 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2003 stal polerowana w ten sposob chyba szybko zajdzie rdza no chyba ze to nierdzewka:) ale wiem ze wiele osob w ten mechaniczny sposob poleruje dekle w jawach i czeskach choc na aluminium to nie wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 8 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2003 papier scierny 200, 400, 600, 800 1200 i auto max!I TO JEST WŁAŚNIE CAŁA FILOZOFIA :!: :!: ja dawałem 200 potem 400 i od razu auto max i jest efekt super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2003 Polerowałem ostatnio bęben tylny.Najpierw papier 800 w celu usuniecia wiekszych rys.Potem 1200 a na koniec 2000.Oczywiście na WODĘ!!!!! Proponuje przy tym rekawiczki gumowe ,w przeciwnym razie pazury macie na kilka dni szaro-czarne 8O i zero kontaktu z panienkami :) One jednak zwracaja uwage na czyste paznokcie u facetów.Ale wracając do polerowania....Po dokładnym zeszlifowaniu całego syfu papierem 2000 proponuje pasty polerskie ale dośc drobne bo pozostana brzydkie koliste ryski.Ja wstępnie darłem recznie (na wodę) a potem przy uzyciu wiertarki akumulatorowej na nie wysokich obrotach z krążkiem filcowym i z pasta .Jeśli stosujesz kilka past sciernych to do kazdej powinien być oddzielny filc.Strasznie sie przy tym kurzy :!: Na koniec zmyłem to preparatem firmy RM PK 700 i polakierowałem bezbarwnym lakierem.Bez lakieru aluminium sie szybko utleni i zmatowieje. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiwigips Opublikowano 9 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2003 Racja, tez chyba mozna wymyc rozpuszczalnikiem mieka bawelniana szmatka. niech mnie ktos sprawdzi na tym bo moze miec to effekt ze sie wrzystko za bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 9 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2003 ja robilem probe na starej obreczy od licznika! efekt swietny choc brakuje mi takiego papieru 1500 2000 ale mysle ze jak sie zrobi dokladnie to bedzie dobrze! tylko ze nie mam papieru wodnego ale na sucho! i za jakies 20 minut ide do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi