rad3k Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Witam, Dzis zakladam nowy zacisk i mam pytanko, czy trzeba postepowac dokladnie tak samo jak przy wymianie samego plynu (czyli odpowietrzac do usranej smierci),czy trzeba cos jeszcze zrobic? Wydaje mi sie ,ze kiedys juz o tym czytalem, ale nie moge nic znalesc. Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 No jeżeli zakładasz nowy zacisk to nie ominie Cię odpowietrzanie niestety.Jeżeli wymieniasz zacisk , musisz przecież odłączyć stary i założyć nowy. Wiąże się to z rozłączeniem przewodu hamulcowego. Tak wiec bez odpowietrzania ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Cze...Jasne - to samo, ale można zastosować sobie ułatwienia żeby nie było „do usranej śmierci"1. Można podać płyn pod małym ciśnieniem (duża strzykawka) od „tyłu" przez odpowietrznik2. Zalać normalnie podać małe ciśnienie na zbiornik płynu hamulcowego - odkręcić odpowietrznik kontrolując poziom w zbiorniczku Zabiegi te wymagają trochę „softu" ale np. w samochodzie można odpowietrzyć hamulce samemu bez pomocnika - pedała :-)) Małe ciśnienie to 0,1 - 0,2 dobrze jest zastosować reduktorPozdr.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 AHA jedna uwaga :!: .Ostrożnie z płynem. Jeżeli coś wam wycieknie na lakier należy to szybko przemyć wodą.Płyn hamulcowy uszkadza lakier, tak wiec uważajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 23 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jeżeli wymieniasz zacisk , musisz przecież odłączyć stary i założyć nowy. Wiąże się to z rozłączeniem przewodu hamulcowego.Pipcyk az takim laikiem nie jestem :D Dzieki za odpowiedzi, zawsze sie wole upewnic.. Juz dosc napsulem robiac cos o czym pojecia nie mialem :D Pozdrawiam,Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Jeżeli wymieniasz zacisk ' date=' musisz przecież odłączyć stary i założyć nowy. Wiąże się to z rozłączeniem przewodu hamulcowego.[/quote']Pipcyk az takim laikiem nie jestem :D Dzieki za odpowiedzi, zawsze sie wole upewnic.. Juz dosc napsulem robiac cos o czym pojecia nie mialem :D Pozdrawiam,Radek Nie no spoko , co miałem napisać, "Tak " :?: :!: Musiałem cos więcej napisać bo wyszedł by mi post w stylu " tez tak myślę" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi