belzyc Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Witamwiem temat troche juz wałkowany. Aczkolwiek przeszukałem forum i nie wiem jaki olej. FZS 600 99 r . Wiem, ze 10 w 40- tyle wiem, ale syntetyk, poł syntetyk czy minerał? NIe wiem jaki był zalany wcześniej. Nie chce popełnić jakiejś skuchy -a wiem że to jakas wazne. CO o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Półsyntetyk albo full syntetyk...mój GSXF miał lany półsyntetyk,teraz przy przebiegu ok 24-25tyś km wymieniłem na syntetyk i też jest ok :eek: a zawsze lepiej lać lepszy olej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Półsyntetyk 10W40 SF 2,7 litra Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Takie pytanko do ciebie Piotrze...czemu polecasz pół a nie full syntetyk bo już w którymś temacie widać że jakoś nie zalecasz syntetyków a jakoś producenci nie piszą że ma być to pół czy full syntetyk co najwyżej klasa lepkości i jakości a jednak syntetyk technologicznie(a co za tym idzie eksploatacyjnie) jest lepszy. Edytowane 10 Maja 2008 przez Domel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzyc Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 dzięki chłopaki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Takie pytanko do ciebie Piotrze...czemu polecasz pół a nie full syntetyk bo już w którymś temacie widać że jakoś nie zalecasz syntetyków a jakoś producenci nie piszą że ma być to pół czy full syntetyk co najwyżej klasa lepkości i jakości a jednak syntetyk technologicznie(a co za tym idzie eksploatacyjnie) jest lepszy.Poza firmą Ducati (nie dla wszystkich modeli) i Moto Guzzi żadna firma nie zaleca stosowania oleju syntetycznego ( na pewno żadna japońska).Osobiście jestem za trzymaniem się zaleceń producenta motocykla a nie producenta oleju silnikowego.Zapytaj Czachora lub Dąbrowskiego co leją do silników swoich motocykli mimo że są sponsorowani przez giganta wyrobów olejopodobnych. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi