Skocz do zawartości

Wasze odczucia powyżej 130km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, Elektryk, strzeż się! Obraziłeś Święte Reguły Czcicieli Przeciwskrętu, a jak wszyscy ortodoksi nie tolerują innowierców i nie rozumieją ironii :P Czeka Cię stos! :)

Ale do rzeczy: od 130 moje moto ma za wysokie, jak dla mnie, obroty. To znaczy dźwięk mi się nie podoba.

Za duży nie jestem, więc owiewka ciągle daje radę, tylko ten dźwięk :lapad:

Pozdro

Na moim Thundercacie do 130km/h można jechać w pozycji wyprostowanej.Na dłuższą metę ,powyżej tej prędkości, trzeba się chować za szybkę. Osłona przed wiatrem spora ,jednak powyżej 200km/h targa kaskiem na boki Pomimo przyklejenia do motocykla. Zastanawiam się czy to nie czasem wina kasku?? Ale nie wyobrażam sobie jazdy z prędkością ponad 200 km/h nakedem przez dłuższy moment. Na pewno duży wpływ na aerodynamikę ma ubiór.

Edytowane przez radekss771

Zastanawiam się czy to nie czasem wina kasku?? Na pewno duży wpływ na aerodynamikę ma ubiór.

Czasem wina kasku, jeśli za mało dopasowany...ale wydaje mi się, że przy prędkościach pow.200km/h każdemu lata lekko głowa.

Myślę, że oprócz ubioru to i odpowiednia postawa na motocyklu i wiadomo, że jak już było pisane wyżej sama klasa moto;)

Kupilem wlasnie bardziej wypukla owiewke do mojego Bandziora i efekt jest oszalamiajacy :biggrin: Strumien powietrza przechodzi teraz na granicy kasku i dopiero powyzej 180 km/h zaczyna sie problem, ktory wczesniej mialem powyzej 140 km/h. Nastepnym krokiem jest wymiana kierownicy, a tym samym zmiana poazycji na bardziej lezaca, ale ja tego nie planuje. owiewka zrobila w moim przypadku robote i jestem happy :cool: