zipptriad2 Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 mam zipp triad 2. przejechalem nim jakies 2800 km, gwarancji juz na niego nie mam,ale to dluga historia.potrzebuje pomocy, jestem zielony jesli chodzi o motoryzacje, jak dokladnie ustawic zawory. 2 zawory, silnik 4 suw, jakie szczeliny, co,gdzie i kiedy???????????????????????????jak uregulowac gaznik, ile obrotow na srubie z mieszanka??????????????pomozciema ktos moze ksiazke serwisowa za free do pobrania?dajcie znac jesli jest ktos kto dobrze sie na tym zna i pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 jak uregulowac gaznik, ile obrotow na srubie z mieszanka?????????????? Zaworów nie powiem ci jak regulować, bo nie wiem ;), ale gaźnik to musisz doświadczalnie, tzn. nie ma reguły ile obrotów. Musisz najpierw wykręcić świecę i obadać jaki ma kolor. Elektroda powinna mieć taki jakby kawy z mlekiem a to w około czarny .Jeśli ma ciemniejszy to znaczy że mieszankę masz zbyt bogatą i musisz zmniejszyć. A jeśli jest jasna to znaczy że zbyt uboga i mieszankę zwiększasz. wkręcasz świece jedziesz i km, sprawdzasz czy nie muli, szarpie, czy nie gaśnie na wyższych. Wracasz do chaty wykręcasz świece badasz jaki masz kolor jak kawy z mlekiem to ok, jeśli inny to czynność powtarzasz. To by było chyba na tyle :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipptriad2 Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 oki. dzieki za odp.jest tam ktos kto zna sie na zaworach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Ja na Twoim miejscu nie kombinował bym nic najwyżej bym gaźnik wyregylował, lecz jednak za zawory sie nie zabiera jeśteś w tym zielony, nie ubliżam oczywiście, jednak je sli nie ma sie tego rozeznania popełnisz jakiś błąd i będzie wtedy porzadny problem.Sprawę zaworów zostawił bym serwisowi, najwyżej gaźnik wyreguluj żebyś za to nie musił w serwisie bulić tylko za samą regulację zaworów.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipptriad2 Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 wiecie moze ile trzeba oleju do silnika???oleju do przekladni z tylu przy kole??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Nie dali ci instrukcji do niego?? Zobacz czy koło korka wlewowego nie ma podanej ilości oleju przy wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Do przekładni przy tylnym kole wchodzi 100ml do wszystkich skuterów tyle wchodzi, ale sprawdź to.Na kadłubie lub misce olejowej będziesz miał wybite ile ma być oleju zresztą intruckje napewno masz do niego więc zobacz tam.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipptriad2 Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 POWER 1 GPS 4T mam taki olej castrola czy moze on byc do mojego skutera??model silnika 139qma, silnik niby hondy typ bt49qt-12znalazlem gdzies na necie ze wchodzi 0,8 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipptriad2 Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 czy odpowie ktos kto sie zna? albo wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi