mahermnih1 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Mam speeda wersja X-race w dowodzie wbity 1998 rok produkcji. Czytałem troszkę i wyczytałem, że speedy II były produkowane od 2000 roku, a mój od 2001. Pytałem sie gościa w wydziale komunikacj on powiedział, że z vin'u czyli numeru ramy (nie wiem jak on to odczyatał) wynika, że moto jest z 98 r. Wiecie coś o takich przekrętach ? Rama nie jest przerabiana ani nic nie jest kombinowane wszystko 100% oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebi2117 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Mam sende z 04 roku a na ramie pisze 02. Może rame masz tylko starszą i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Vehicle_Ident..._roku_produkcji W dziesiątej pozycji mam zero :/"Poza trzema literami, które nie mogą występować w VIN (I, O oraz Q) do kodowania roku nie stosuje się liter U i Z oraz cyfry 0." I tu pytanie jakim cudem mam zero ??Coś mi nie gra.Dodam ze na deklu silnika wszystkich plastikch jest wybity rok 2001 (styczeń) wątpie żeby moto był składany.Co o tym sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) możliwości jest wiele: przebite numery, była rama krzywa wiec jakiś koleś wymienił na inną. Więcej mi do głowy nie przychodzi ;) Edytowane 2 Maja 2008 przez szyszunia1514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi