maniek1300 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Witammam do Was pytanie po ustawieniu tloka w GMP wkladam szczelinomierz i teraz moje pytanie czy szcelnomierz powinien wchodzic i wychodzic luzno czy z malym oporem a moze z duzym oporem. Prosze o odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Oczywiście że z lekkim oporem. Tak aby tylko wyczuwalny ten opór był. pozdro. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dla pewności spróbuj włozyć szczelinowmierz rozmiar mniejszy a potem rozmiar większy. Jeśli np listek 0,15 wchodzi lekko a 0,20 nie daje się już wsunąc ,to znaczy masz luz ok 0,16/0,18 mmPodobnie w drugą stronę. :biggrin: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 A co chcesz zmierzyć? generalnie najlepsza metoda to go-no-go, czyli grubszy listek nie przechodzi a cieńszy przechodzi. Oczywiście im dokładniejszy szczelinomierz tym lepiej. Bo pojęcie duży/lekki opór jest subiektywne.... :biggrin: Powodzenia! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi