adrian44 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Dla mnie to troche dziwne ze masz maszyne która lecisz 250km/h albo i wiecej i nie umiesz hamować silnikiem.. Z taką prędkością to przecież pewna tragedia, moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 błagam nie piszcie bzdur, po pierwsze, zawsze powinno się hamować silnikiem, przeciez przy 250 żeby zwolnić nie włączysz luzu i nie wychylisz się za owiewkę, po drugie nie masz nawet pojęcia po co w moto GP oni prostują ciało, hamowanie ze względu na opór powietrza jest znikomą częścią tego co oni robią. A ja uwazam ze w tamtej wypowiedzi jest duzo prawdy. U mnie zeby pojechac 250 km/h musze sie schowac za owiewke. Z tej predkosci wystarczy ze odejme gazu, wyprostuje pozycje i motocykl zwalnia w baaardzo szybkim tempie. Sadze, ze Twoja wypowiedz ma bardziej wymiar teoretyczny niz praktyczny. Ale jak to w rzeczywistosci bywa-jest inaczej :wink: Latwo to sprawdzic. Odpuszczam gaz dalej bedac schowanym za owiewka i motocykl zwalnia. Ale jak wyprostuje sie i odpuszcze gaz to zwalnia duzo mocniej. Wiec jednak "zagiel" w postaci kurtki tekstylnej slusznego rozmiaru robi swoje :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Wszystko jest dokładnie opisane w samouczku motocyklisty!! CZYTAJ a nie PYTAJ!! jestem tego samego zdania - tym samym temat zamykam dalsze pytania autora proszę do jednego z tematów poświęconych hamowaniu, redukcjom, itp - oczywiście po zapoznaniu się z zawartymi tam wskazówkami i poradami doświadczonych motocyklistów i naszych zaprzyjaźnionych instruktorówjsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi