rejvoy Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Temat ktoś powie banalny w końcu jest od zasrania sklepów i producentów. Problem pojawia się w momencie gdy się ma 155cm wzrostu. Okazuje się że rozmiar 36 czyli jeden z najmniejszych dostępnych w powszechnej sprzedaży ma zazwyczaj długość nogawek 95-105cm. Przy tym wzroście nogi powinny się kończyć tuz pod biustem. Jak dla mnie bomba . Tymczasem moja żona przy tymże wzroście ma jeszcze odrobinę tali wobec czego na nogi pozostaje co najwyżej 85cm, przy zachowaniu proporcjonalnej budowy ciała. I tu tkwi problem. Kto wie gdzie można kupić spodnie na małą kobietę? Zastrzegam od razu że nie chodzi mi o jakieś lanserskie gatki w jeansowym kroju ze sznurówką z boku które można sobie obciąć nożyczkami i wywalić na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 jak nie znajdziesz nic gotowego to spróbuj w Tarborze.To firma z Lublina, która także szyje na miarę (tak przynajmniej piszą na swojej stronie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Dla swojej Pani kupiłem właśnie spodnie firmy Tarbor. Sa jak najbardziej ok. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid22 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Nogawki można podwinąć :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 O ile dobrze pamietam to Grandys czy jakas firma z Lodzi wspolpracuje z firma PSI z czech ktora to szyje na miare - jezeli chodzi o kombi. Gdy w miare wchodza jedynie spodnie bez pdpowiedniego oprotektorowania ( co uwazam za troche ,no powiedzmy lekkomyslne ) to najprostszym i najlatwiejszym wyjsciem jest zakup skory i oddanie do krawca ktory uszyje na miare. W moim przypadku dalem szyc 3 pary spodni i nie powiem jestem zadowolony. :biggrin: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Otóż właśnie , gdyby chodziło o zwykłe spodnie bez protektorów to operacja dopasowania długości ograniczyłaby sie do użycia nożyczek (mają zazwyczaj nieobrobioną nogawkę) i nie byłoby tego tematu. Podwijanie (spodni z protektorami) polecam jako zajęcie na długie zimowe wieczory w ramach usprawniania zdolności manualnych bez gwarancji zadowalających efektów. A co do Tarbora - mam pytanie do Avalona : czy te spodnie były szyte na miarę czy też jakaś ich fabryczna damska rozmiarówka? No i czy jakość wykonania przyzwoita bo te ich zdjęcia na stronie takie nieprzekonywujące Edytowane 1 Maja 2008 przez rejvoy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 W Ledmarze w Radomiu szyją na rozmiar. Możesz zobaczyć na stronę www. Nie mają z protektorami - chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Mają z protektorami i nawet wygląda to nie najgorzej a czy szyją na wymiar (jak piszą ) to sprawdzi sie jutro. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 A co do Tarbora - mam pytanie do Avalona : czy te spodnie były szyte na miarę czy też jakaś ich fabryczna damska rozmiarówka? No i czy jakość wykonania przyzwoita bo te ich zdjęcia na stronie takie nieprzekonywująceSprawa wyglądała następująco:Kupiliśmy spodnie w Ożarowie Maz. w jakimś salonie moto. Moja Pani przymierzyła kilka modeli i wybrała sobie takie w klasycznym kroju, damskim kroju. Spodenki były wykonane solidnie, z dobrej jakościowo skóry. Po powrocie do domu założyła raz jeszcze, wsiadła na motocykl i stwierdziła że jednak powinna mieć rozmiar większe bo guzik w brzuszek uwiera :flesje: Zadzwoniłem do sklepu, ale takiego fasonu nie mieli w większym rozmiarze. Zwróciłem się więc to Tarboru i ktoś b. miły polecił żebym pojechał do ich sklepu firmowego w Warszawie na ul Kijowskiej i tam będę mógł wymienić spodenki na większe bez żadnych kłopotów. I tak dokładnie zrobiliśmy. Było to ze cztery lata temu, a spodnie do dzisiaj się trzymaja i dobrze służą. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwiazda99 Opublikowano 4 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2008 Rejvoy,w Tarborze szyją na miarę. Ja sama kupiłam u nich kilka rzeczy i wymagały lekkiej poprawki.Obsluga bardzo miła i fachowa. Potrafia doradzić i z tego co wiem jesli masz jakiś pomysł lub rzyczysz sobie jakis udziwnien to dla nich zaden problem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi