Skocz do zawartości

problemy z motoryną pony

grebur
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zapewne o tym niewiecie, ale oprocz sendy posiadam takze piekną biało-czerwoną motorynke romet pony juz od trzech lat

wczoraj z nudow i braku sendy poszedłem do garażu pogrzebac przy motorynie bo ostatnio strasznie kiepsko odpalała i gasła na dwójce

wyczyscilem gaźnik, filtr,świece, podokrecalem wszystkie srubki (60% były luźne) i motorek troche lepiej juz odpalal (tylko na zapych poniewaz nieposiadam kopki) ale po przejechaniu 5metrow na drugim biegu gasł ,zaczoł szarpać i kaput ... wtedy to nawet odpalic niechcial, niewiem czy niedostaje paliwa, czy może silnik sie kończy ? kranik mam nowy, wezyk także, ale jakby paliwo w węzyku sie zatrzymywało, na poczatku wężyka jest paliwo, potem wielki bombel powietrza potem znow jest paliwo ... od czego to moze byc ? (mam troche przyrdzewiały bak od wewnątrz, moze to byc od tego ? )

To tu, gdzie się błękit splata z betonem..

http://bikepics.com/members/grebur/

ja mam ten sam problem ale motorynka stella

na 1ce wszystko ok ale po wrzuceniu 2ki robi się to samo co powyżej . duże bąble w przewodzie się pojawiają , wrzucę spowrotem na 1ke i wszystko wraca do normy

kranik jest drożny , bak był czyszczony

nie mam pojęcia czemu się tak robi ;)

Edytowane przez enduromaster

transport bus + 4os

stała trasa Łódź-Paryż-Łódź
PW, GG lub 663 231 860

zrób tak... nalej na gar... (pod świece) odpal wrzuć dwójke i zobacz czy znów tak bedzie... mam nadzieje ze starczy Ci paliwa... a jak nie to odpal z dwójki na pych odrazu... Jak bedzie wszystko ok to czeka Cie czyszczenie najprawdopodobniej... chyba ze to wina nie równej iskry...