Skocz do zawartości

aprilia rx 125 rotax 123

kuku54
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem prawie pewny ze zawiesza mi sie iglica w moim moto ze wzgledu na to iz jak zapieram moim moto na calym gazie i pusze gaz to czasem potrafi zgasnac mam wtedy zalana swiece ( zdaza sie to raz na jenda jazde czasem 2 razy), chodzi mi oto ze jak kupilem ten motorek to jak gaznika rozebralem to jest przepustnica potem idzie cienka blaszka na to iglica i sprezyna, wydaje mi sie ze pomiedzy przepustnica a ta cienka blaszka powinno sie znajdowac zabezpieczenie iglicy zeby przy puszczeniu gazu sprezyna dociskala iglice u mnie to zabezpieczenie jest na wierzchu i moze dlatego ona nieraz nie wroci do swojej pozycji, prosze o odpowiedz mam ustawiony gazniczek tak ze niechcial bym go przestawiac niepotrzebnie a pewno bym musial przy zmianie polozenia iglicy

jakby sie nie wracala to moim zdaniem moto chodzilo by wysokich obrotach... predzej stawiałbym na brudny gaznik... albo zawiesza sie plywak. Rozkręć powyczyszczaj ... bedzie ok :P

gaznik czyszczony byl ( powtarza sie ten problem) a moim zdaniem iglica jest w gorze przepustnica zamknieta dostaje paliwo a powiertrza nie i zalewa swiece ale moze sie myle

gaznik czyszczony byl ( powtarza sie ten problem) a moim zdaniem iglica jest w gorze przepustnica zamknieta dostaje paliwo a powiertrza nie i zalewa swiece ale moze sie myle

tak jak pisalem jest przepustnica pozniej blaszka dosc spora w ksztalcie jajka potem idzie na to iglica zabezpieczona nad blaszka zabezpieczeniem w ksztalcie podkowy na to idzie sprezyna przepustnicy, zeby iglice wyjac wystarczy odciagnac palcami sprezyne, dla jasnosci sprezyna przepustnicy w zaden sposob nie dociska iglicy bo srednica zabezpieczenia iglicy jest max 5 milimetrow a sprezyna ma srednice przepustnicy czyli mysle ze ponad 3 cm ale nie mirzylem

ps post mial byc do cytatu "zebym sprawdzil czy mam blaszke blokujaca iglice" ale mi sie zle zaznaczylo za utrudnienia sorki

Edytowane przez kuku54