Szymon_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowicz贸w - pierwszy post na forum :P聽Sukam dla siebie jakiego艣 motoroweru,ewentualnie skutera, ale gdybym mia艂 wybiera膰 bez wahania wybra艂bym motorower.Co do rodzaju,hmm na pewno nic w styli choppera;Chcia艂bym si臋 wyr贸偶nia膰 spo艣r贸d koleg贸w i ,mie膰 co艣 wygl膮dem przypominajacego motocykl sportowy.Bud偶et to oko艂o 2500z艂,ale zap艂ace(w sumie to nie ja,a m贸j tata xD) i par臋 z艂oty wi臋cej,aby mie膰 co艣 porz膮dnego.S艂u偶y艂by mi g艂贸wnie do doje偶dzania do szko艂y,ew. zajecha膰 gdzie艣 po "co艣" - g贸ra 20km i to w skrajnych przypadkach,nie musi miec kufr贸w,ale nie zaszkodzi艂y by 2 miejsca.Model nie musi by偶 pierwszej m艂odo艣ci :P Szuka艂em juz po kilku modelach,ale jako,ze jestem lalikiem w tej dziedzinie nie wiem,czy dobrzy wybiera艂em.A modele kt贸re przegl膮d膮艂em to mi臋dzy innymi :-Honda NSR-Yamaha TZR 50-Aprilia RS 70/50-Aprilia TuaregI kilka pomniejszych modeli.Pewnie wida膰 w jakich "klimatach" gustuj臋 :lalag: Oczywiscie,je艣li b臋dzie dobry skuter to nie te偶 nie pogardz臋 :icon_mrgreen: Hmm co do enduro,to nie wiem jak tam jest z jazd膮 po asfaltowej drodze i wi臋kszymi odleg艂o艣ciami,ale tamta aprilka tuareg,sprawia fajne wrazenie :)聽Dzi臋kuj臋 z g贸ry i pozdrawiam - Szymon :) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
gizmucik Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Je艣li masz karte motorowerow膮 to motorki, kt贸re poda艂e艣 s膮 jak najbardziej OK.Chocia偶 najkorzystniejszym rozwi膮zaniem wg mnie jest NSR.No chyba 偶e chcia艂by艣 skuta, to jak bym mia艂 w艂a艣nie w tej cenie co poda艂e艣 z 2 kaskami i kufrem w zestawie.No chyba 偶e wolisz co艣 z bieg贸wke :lalag:聽Pzdr Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Szymon_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Raczej z biegami :icon_mrgreen: Co do Twojego skuterka to jaka marka ? Mo偶e masz jakie艣 zdj臋cia na necie,albo aukcje na allegro ? :crossy: Pozdro Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Szymon_ Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
renegat Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szczerze m贸wi膮c doradzi艂 bym Ci NSR, bardzo fajny sprz臋t, mocny i przedewszystkim honda. Troch臋 tym po艣miga艂em wi臋c sprawa wygl膮da tak: s膮 modele zblokowane i wyci膮gaj膮 "tylko" 130km/h i s膮 niezblokowane i wyci膮gaj膮 ok. 160. Kapitalk臋 niby powinno si臋 ju偶 robi膰 przy 35 tysi膮cach km (w ko艅cu silnik 2T) i je偶eli honda by艂a w艂a艣nie zblokowana to mo偶e by膰 wi臋kszy przebieg. Mi chodzi o poj. 125, a da si臋 zarejestrowa膰 na 50cm3 (ta co ni膮 je藕dzi艂em to w艂a艣nie tak mia艂a). Polecam! :icon_mrgreen: Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
emil1005 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ale on mowi o nsr 50 a nie 125, ja za t膮 kase bralbym skuter, poszukaj cos w stylu sr50, nrg Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
renegat Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ale on mowi o nsr 50 a nie 125, ja za t膮 kase bralbym skuter, poszukaj cos w stylu sr50, nrgWiem, 偶e pisa艂 o 50cm3, ale 125 idzie zarejestrowa膰 na motorower ;) ale co do forsy to masz racj臋, wol臋 klasyki, ale jak na jego gust to wzi膮艂bym skuter, jaki艣 odjechany, sportowy!! :crossy:聽Tylko, 偶e mia艂by膰 z biegami..... to NSR, albo s膮 te偶 r贸偶nego rodzaju skuteropodobne twory co maj膮 biegi, w ka偶dym razie co艣 w tym stylu. :icon_mrgreen: Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Wi艣l@k Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 NSR 125/50 za 2000z艂 z jakims kawa艂kiem ? Krzy偶 na droge. 聽Celuj w kible, albo jakies stare DT, RX. Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
magneto Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 za 2 tysie to Ty RG nie wyrwiesz w porzadnym stanie, a co dopiero NSR a wspomnianej 125 to hoho... 聽jak koledzy nie maja nic do powiedzenia to niech nie pisza a nie nabijaja tylko posty.聽pokazanie sie kolegom z podworka ze jestem lepszy w tym dwukolowym swiecie jest pierwszym- najgorszym gwozdziem do trumny.聽celuj w skuter- wyrwiesz porzadny za rozsadna cene, latwodostepne czesci, tanie, no i niezawodnosc polaczona z bezobslugowoscia. RG za 2K Ci tego nie zapewni...聽pzdr:) Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
grebur Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 szukaj jakiejs yamahy dtmoj kumpel wyrwal aeroxa za 2500z艂 i idzie mu 100km/h ale to itak tylko skuter ... :P Cytuj To tu, gdzie si臋 b艂臋kit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
kornol Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tak samo polecam DT . Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
fenix_zlotow Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 dozbieraj troche kasy i kup sobie Suzuki Rg80, chyba ze wyrwiesz jakiegos fenixa :D , ja swojego kupilem za 2800zl i polecam. Pozdro udanego zakupu! :P Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Szymon_ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udost臋pnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dobra,odwiedliscie mnie od motorowera :) Ale teraz pozostaje pytanie jaki skuter wybra膰,a przynjamniej powiedzcie jakie marki s膮 w miar臋 dobre,a jakie to typowe chi艅czyki :) Bo przy motorowerach to i jeszcze co艣 mi tam 艣wita艂o,ale producent贸w skuter贸w jest 2x wiecej...;] Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
grebur Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 moj kolega ma na sprzeda偶 Zaj*****ego skuta - yamaha bw's (booster) z 97r w tej nowszej budzie, bez problemu staje na ko艂o, do 50km/h idzie r贸wno zemn膮, a wiesz co najlepsze ? jest na ssprzedaz za 1500z艂 i jest normalnie w swietnym stanie, sprzedaje tak tanio bo spieszy mu sie z sprzedarz膮 聽oprocz tego to polecam aeroxa ;] Cytuj To tu, gdzie si臋 b艂臋kit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udost臋pnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dobra,odwiedliscie mnie od motorowera :D(...)聽Kupno skutera b臋dzie twoim najwi臋kszym b艂臋dem :biggrin: 聽A tak na serio to kup sobie jak膮艣 bieg贸wke, ko艂o TZR postawi艂e艣 Tuarega Aprilii - A to przecie偶 Enduro. 聽Je藕dzi艂e艣 kiedy艣 na enduro? Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Szymon_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udost臋pnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No w艂a艣nie,偶e nie ale jak napisa艂em w pierwszym po艣cie da艂em ja tam dlatego,bo sprawia艂a "inne" wra偶enie ni偶 reszta motocykli tego typu,wygl膮da艂a na bardziej "ucywilizowan膮" :).Ale i tak zdaj臋 si臋 na wasz膮 pomoc :P Cytuj Odno艣nik do komentarza Udost臋pnij na innych stronach Wi臋cej opcji udost臋pniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.