Szymon_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów - pierwszy post na forum :P Sukam dla siebie jakiegoś motoroweru,ewentualnie skutera, ale gdybym miał wybierać bez wahania wybrałbym motorower.Co do rodzaju,hmm na pewno nic w styli choppera;Chciałbym się wyróżniać spośród kolegów i ,mieć coś wyglądem przypominajacego motocykl sportowy.Budżet to około 2500zł,ale zapłace(w sumie to nie ja,a mój tata xD) i parę złoty więcej,aby mieć coś porządnego.Służyłby mi głównie do dojeżdzania do szkoły,ew. zajechać gdzieś po "coś" - góra 20km i to w skrajnych przypadkach,nie musi miec kufrów,ale nie zaszkodziły by 2 miejsca.Model nie musi byż pierwszej młodości :P Szukałem juz po kilku modelach,ale jako,ze jestem lalikiem w tej dziedzinie nie wiem,czy dobrzy wybierałem.A modele które przeglądąłem to między innymi :-Honda NSR-Yamaha TZR 50-Aprilia RS 70/50-Aprilia TuaregI kilka pomniejszych modeli.Pewnie widać w jakich "klimatach" gustuję :lalag: Oczywiscie,jeśli będzie dobry skuter to nie też nie pogardzę :icon_mrgreen: Hmm co do enduro,to nie wiem jak tam jest z jazdą po asfaltowej drodze i większymi odległościami,ale tamta aprilka tuareg,sprawia fajne wrazenie :) Dziękuję z góry i pozdrawiam - Szymon :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Jeśli masz karte motorowerową to motorki, które podałeś są jak najbardziej OK.Chociaż najkorzystniejszym rozwiązaniem wg mnie jest NSR.No chyba że chciałbyś skuta, to jak bym miał właśnie w tej cenie co podałeś z 2 kaskami i kufrem w zestawie.No chyba że wolisz coś z biegówke :lalag: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Raczej z biegami :icon_mrgreen: Co do Twojego skuterka to jaka marka ? Może masz jakieś zdjęcia na necie,albo aukcje na allegro ? :crossy: Pozdro Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Szymon_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegat Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Szczerze mówiąc doradził bym Ci NSR, bardzo fajny sprzęt, mocny i przedewszystkim honda. Trochę tym pośmigałem więc sprawa wygląda tak: są modele zblokowane i wyciągają "tylko" 130km/h i są niezblokowane i wyciągają ok. 160. Kapitalkę niby powinno się już robić przy 35 tysiącach km (w końcu silnik 2T) i jeżeli honda była właśnie zblokowana to może być większy przebieg. Mi chodzi o poj. 125, a da się zarejestrować na 50cm3 (ta co nią jeździłem to właśnie tak miała). Polecam! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ale on mowi o nsr 50 a nie 125, ja za tą kase bralbym skuter, poszukaj cos w stylu sr50, nrg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renegat Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 ale on mowi o nsr 50 a nie 125, ja za tą kase bralbym skuter, poszukaj cos w stylu sr50, nrgWiem, że pisał o 50cm3, ale 125 idzie zarejestrować na motorower ;) ale co do forsy to masz rację, wolę klasyki, ale jak na jego gust to wziąłbym skuter, jakiś odjechany, sportowy!! :crossy: Tylko, że miałbyć z biegami..... to NSR, albo są też różnego rodzaju skuteropodobne twory co mają biegi, w każdym razie coś w tym stylu. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśl@k Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 NSR 125/50 za 2000zł z jakims kawałkiem ? Krzyż na droge. Celuj w kible, albo jakies stare DT, RX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 za 2 tysie to Ty RG nie wyrwiesz w porzadnym stanie, a co dopiero NSR a wspomnianej 125 to hoho... jak koledzy nie maja nic do powiedzenia to niech nie pisza a nie nabijaja tylko posty. pokazanie sie kolegom z podworka ze jestem lepszy w tym dwukolowym swiecie jest pierwszym- najgorszym gwozdziem do trumny. celuj w skuter- wyrwiesz porzadny za rozsadna cene, latwodostepne czesci, tanie, no i niezawodnosc polaczona z bezobslugowoscia. RG za 2K Ci tego nie zapewni... pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 szukaj jakiejs yamahy dtmoj kumpel wyrwal aeroxa za 2500zł i idzie mu 100km/h ale to itak tylko skuter ... :P Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Tak samo polecam DT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenix_zlotow Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 dozbieraj troche kasy i kup sobie Suzuki Rg80, chyba ze wyrwiesz jakiegos fenixa :D , ja swojego kupilem za 2800zl i polecam. Pozdro udanego zakupu! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dobra,odwiedliscie mnie od motorowera :) Ale teraz pozostaje pytanie jaki skuter wybrać,a przynjamniej powiedzcie jakie marki są w miarę dobre,a jakie to typowe chińczyki :) Bo przy motorowerach to i jeszcze coś mi tam świtało,ale producentów skuterów jest 2x wiecej...;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grebur Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 moj kolega ma na sprzedaż Zaj*****ego skuta - yamaha bw's (booster) z 97r w tej nowszej budzie, bez problemu staje na koło, do 50km/h idzie równo zemną, a wiesz co najlepsze ? jest na ssprzedaz za 1500zł i jest normalnie w swietnym stanie, sprzedaje tak tanio bo spieszy mu sie z sprzedarzą oprocz tego to polecam aeroxa ;] Cytuj To tu, gdzie się błękit splata z betonem..http://bikepics.com/members/grebur/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dobra,odwiedliscie mnie od motorowera :D(...) Kupno skutera będzie twoim największym błędem :biggrin: A tak na serio to kup sobie jakąś biegówke, koło TZR postawiłeś Tuarega Aprilii - A to przecież Enduro. Jeździłeś kiedyś na enduro? Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_ Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No właśnie,że nie ale jak napisałem w pierwszym poście dałem ja tam dlatego,bo sprawiała "inne" wrażenie niż reszta motocykli tego typu,wyglądała na bardziej "ucywilizowaną" :).Ale i tak zdaję się na waszą pomoc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi