Skocz do zawartości

Extrememoto 2008

Pozytywnie Zakrecony Wariat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dziś do południa.

Stunt był na bardzo wysolim poziomie, miło popatrzeć. Dużo motocykli przyjechało (chyba w setki).

Po stuncie były pokazy skoków motocross i oczywiście ujawniła się typowo do luftu organizacja. Jeden zawodnik przeskoczył chopę i spadł na płaskim, upadł i nie wstawał. 2 osoby z organizacji podbiegły, ale karetka na 2 końcu lotniska. Zanim się ogarnęła załoga, że jest potrzebna, minęło ze 3 minuty, a zanim przecisnęła się przez tłum ludzi, następne tyleż czasu. Tym razem to było tylko (albo aż) uszkodzone kolano (nie wiem jak poważnie ale podejrzewam, że nie byle stłuczenie). Gdyby jednak potrzebna była np. reanimacja to... tragedia!

Przy takich konkurencjach karetka bowinna stać w najbliższym możliwym miejscu w pogotowiu, jak w zwodach na żużlu. Tutaj czas reakcji mieli niewiele krótszy, niż gdyby ze szpitala mieli przyjechać.

Edytowane przez Nowy Kubi

Szkoda tylko że jakaś głupia baba zepsuła koniec imprezy:

http://www.tvn24.pl/0,1549315,0,1,wiadomosc.html

Pierwsi z kolega podbieglismy do typa by mu udzielic pomocy a nastepnie wolalismy lekarzy....baba wysiadla z samochodu i tylko martwila sie co zepsute w samochodzie :) :P

Fotki zrobilem i jutro napewno umieszcze w temacie.

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Kto nie był niech żałuje :D

Szkoda tylko że jakaś głupia baba zepsuła koniec imprezy:

http://www.tvn24.pl/0,1549315,0,1,wiadomosc.html

Pierwsi z kolega podbieglismy do typa by mu udzielic pomocy a nastepnie wolalismy lekarzy....baba wysiadla z samochodu i tylko martwila sie co zepsute w samochodzie :bigrazz: :icon_mrgreen:

Fotki zrobilem i jutro napewno umieszcze w temacie.

widziałem to zdarzenie na żywo. Baba siedziała obok, to koleś prowadził ...chciał się popisać ale mu nie poszło :icon_razz:

Tak jak obiecałem wstawiam fotki z drugiego dnia imprezy:

http://picasaweb.google.com/boberson86pl/E...495479103907650

Nie sa jakies specjalne gdyz dysponuje zwyklym kompaktowym aparatem.Mimo wszystko milego ogladania!

:D

"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"