pterock Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 witamjestem na etapie skladania silnika w moim jawulcu.problem jaki napotkalem wyglada nastepujaco:wedlug schematow skrzyni biegow mam do dyspozycji zebatki oznaczone numerami: 6, 7, 8, 9przy czym 6 i 9 oraz 7 i 8 wygladaja tak samo, roznica jest w ilosci zebow.moje pytanie brzmi ktore ile powinny miec :banghead:do wyboru mam:16 i 17 zebow dla 6 i 9oraz19 i 20 zebow dla 7 i 8z gory dzieki za wszelkie porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pterock Posted April 26, 2008 Author Share Posted April 26, 2008 znalazlem bardzo pomocna stronke. jesli ktos bedzie kiedys potrzebowal tych informacji to polecam. po kliknieciu w "to the parts list" otrzymujecie dokladny opis poszczegolnych zebatek. na tej stronie sa tez schematy do innych jaw.katalog czesci jawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czato2 Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 Stronka jest OK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
perak250 Posted May 7, 2008 Share Posted May 7, 2008 witamjestem na etapie skladania silnika w moim jawulcu.problem jaki napotkalem wyglada nastepujaco:wedlug schematow skrzyni biegow mam do dyspozycji zebatki oznaczone numerami: 6, 7, 8, 9przy czym 6 i 9 oraz 7 i 8 wygladaja tak samo, roznica jest w ilosci zebow.moje pytanie brzmi ktore ile powinny miec :wink:do wyboru mam:16 i 17 zebow dla 6 i 9oraz19 i 20 zebow dla 7 i 8z gory dzieki za wszelkie poradyzamienisz - najwyżej wyjdzie ci wersja terenowa- do wózka bocznego- będzie wolniejsza na 3i 4 biegu ale silniejsza- to se dołożysz koszyk i będzie ok.powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomyk Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 popatrz sobie czy zazębia jak poruszasz tymi zębatkami co się ruszają bo napewno nie są identyczne bo obwód zmienia się w zależności od ilości zębów bo przecież muszą być takie same Quote PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts