Skocz do zawartości

kawasaki KLR 650 - problem z 5 biegiem

Tom78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam problem w mojej kawie z piatym biegiem. Chodzi o to że wszystkie biegi wchodzą normalnie ale nie da rady zredukować z piątki na czwórkę trzeba się zatrzymać. Reszta biegów ok. Może ktoś wie co to może być??? Będę wdzięczny za pomoc.

Tom78

O dziwo byłem dla brata oglądać ostatnio KLR-a 650.

Jechał mój brat i ojciec, ale obaj stwierdzili że biegi źle schodziły w dół dlatego ja nim nie jechałem. Był po dobrej kasie, ale w padake sie nie pchaliśmy bo właśnie ch** wie co tam w tej skrzyni drzemało.

Też się chetnie dowiem, co to mogło być, bo w tamtym KLR biegi wchodziły elegancko w góre, ale w dół ciężko i nie chciały wejść, takie coś masz?

Nie u ciebie przypadkiem oglądaliśmy KLR-a ? Szczawnica?

O dziwo byłem dla brata oglądać ostatnio KLR-a 650.

Jechał mój brat i ojciec, ale obaj stwierdzili że biegi źle schodziły w dół dlatego ja nim nie jechałem. Był po dobrej kasie, ale w padake sie nie pchaliśmy bo właśnie ch** wie co tam w tej skrzyni drzemało.

Też się chetnie dowiem, co to mogło być, bo w tamtym KLR biegi wchodziły elegancko w góre, ale w dół ciężko i nie chciały wejść, takie coś masz?

Nie u ciebie przypadkiem oglądaliśmy KLR-a ? Szczawnica?

Nie, mój na razie nie na sprzedaż ale problem chyba ten sam.

dziwne 1 raz sie spotykam z problemem skrzyni w KLR , w gore idzie ok a w dol juz nie ? sprzeglo prawidlowo dziala , nie ciagnie ? moze lekka przygazowke zrob przy redukcji.

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Faktycznie dziwny przypadek. Zjeździłem KLR "parę" tysięcy km i ani razu nie miałem problemu z biegami. Dużo można znaleźć w necie na amerykańskich stronach tej kawy, ale nikt nie pisał o kłopotach ze skrzynią. Może to wina oleju? (lub jego brak) :lalag:

Pozdro :)

Szczerze to nie wiem jak z jakością... olej był niby świerzo wymieniany. Co gorsza, jak mam mieć dobrą opinie o Kawach , jak drógi KLR oglądany i znowu śmietana na okienku od oleju. Nastepny KLR ze zjebanym simeringiem pompy wody, ciekawe ile on tak jeździł, bo my przyjechaliśmy niby tydzień temu był olej wymieniany i nie jeżdzony, Wszsytko cacy, zapalilismy , rozgrzlismy, jazda probno a tu smietana na okienku sie zaczęła robić.

ludzia zal 100 zl na uszczelki pompy , albo od wilgoci , sprawdzales sam oolej ? czy tylko okno ? bo przy tej deszczowej pogodzie wilgoc mzoe byc w oleju i dobre rozgrzanie silnika i oleju zalatwila by sprawe oleju, ktorkie rozgrzanie to za malo na wyparowanie wody z oleju, pozatym mozna zawsze sprawdzic poziom cieczy w chlodnicy. Co do skrzyni to nie wiem, mozna zdjac pokrywe sprzegla i oblukac mechanizm z dzwignia do krecenia wybieraka , umnie biegi w dol bez sprzegla racej ciezko ida , trzeba wyczuc "moment " w gore owszem bez problemow.

Edytowane przez Nitomen

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

Nitomen : nie żal 100zł. Nie było wilgotno.

A po co miałem sprawdzać olej jak był tydzien temu zmieniany i moto w ogóle nie było odpalane/ wiadomo że byłby jak zaraz po zalaniu.

Do tego jeszcze gość wymienił olej dopiero po 2 latach ( ehhhhh) , kto wie ile on tak jeździł z tym zjebanmym simeringiem, a nie wierze w uzdrowicielskie właściwości smarujące płynu chłodniczego. Wystraszyła nas skrzynia i to że biegi nie chciały schodzić w dół. W góre idealnie w dół nie chciały- pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. nie śmietana na okienku nas wystraszyła po 100zł to nie majątek.