MamutMen Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam! Nie będę ukrywał, że jestem tu nowy więc na wstępie witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie ubrania na turystyka a konkretnie zalet/wad poniższej konfiguracji. Chodzi mi o bezpieczeństwo przede wszystkim. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki dotyczące użytkowania. Mam nadzieje, że znajdzie się paru, którzy w praktyce przetestowali choć 1 część tego zestawu. Wskazówki co do jakości i renomy firmy. A może coś innego polecicie w podobnej cenie? 1 Kask:Shoei Multitec Tutaj 2. Kurtka tekstylna:Ret Bike RETTOURING 2008 Tutaj 3. Spodnie tekstylne:Ret Bike RETTRAVEL 2008 Tutaj 4. Buty:Diadora BULLET 2008 Tutaj Rękawice już kupiłem więc nie pytam o nie ;) Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 16 Kwietnia 2008 przez MamutMen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EARL Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 2. Kurtka tekstylna:Ret Bike RETTOURING 2008 Tutaj 3. Spodnie tekstylne:Ret Bike RETTRAVEL 2008 TutajMusisz wiedzieć (a mam kurtkę Retbike RetElite z zeszłego roku i spodnie tekstylne podobnej klasy), że ciuchy tego producenta są bardzo ciepłe. Nawet z wyciągniętym ocieplaczem latem w nich nie pojeździsz (zwłaszcza w spodniach). W trasie bez zatrzymywania się zbyt często być może, natomiast do użytku na co dzień, latem odpada. Wg mnie to ciuchy jedynie na początek i koniec sezonu (wiosna/jesień). Pozdrawiam,E' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 zgadzam się z przed mówcą mam spodnie rettravel i do tego kurtkę retsport kurtka daje rade bo ma wywietrzniki ale spodnie to koszmar jeżeli jest ponad 15-20 stopni i jeszcze do tego słońce w mieście masakra, ale na trasie nie ma tragedii jeżeli jedziesz ponad 100km/h pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Sprzęt ok, co do tych spodni... plusy i minusy, zobaczymy jakie nam sie lato uda :/ bo aktualnie mam deszcz za oknem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Co do kasku to tutaj masz test Shoei Multitec - TEST Ten RetBike o którym mówisz jest wykonany z tych samych materiałów co RetSport, o którym pisał Maderick. Różnią się głównie krojem, kieszeniami itp, ale w różnych warunkach atmosferycznych sprawdzają się tak samo (jeździłem w obu). Test RetBike RetSport znajdziesz tutaj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 wszystkie wymienione elementy ubioru były na forum omawiane. polecam zapoznać się z wyszukiwarką i przy jej pomocy poczytać; najmniej będzie nt butów (jeśli będziesz miał pytania - dopisz do odpowiedniego istniejącego wątku), natomiast nt. multiteca i retbike'a powiedziano już chyba wszystkotemat zamykamjsz „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi