Skocz do zawartości

Co myślicie o tej konfiguracji wdzianka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie będę ukrywał, że jestem tu nowy więc na wstępie witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie ubrania na turystyka a konkretnie zalet/wad poniższej konfiguracji. Chodzi mi o bezpieczeństwo przede wszystkim. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki dotyczące użytkowania. Mam nadzieje, że znajdzie się paru, którzy w praktyce przetestowali choć 1 część tego zestawu. Wskazówki co do jakości i renomy firmy. A może coś innego polecicie w podobnej cenie?

1 Kask:

Shoei Multitec Tutaj

2. Kurtka tekstylna:

Ret Bike RETTOURING 2008 Tutaj

3. Spodnie tekstylne:

Ret Bike RETTRAVEL 2008 Tutaj

4. Buty:

Diadora BULLET 2008 Tutaj

Rękawice już kupiłem więc nie pytam o nie ;)

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez MamutMen

2. Kurtka tekstylna:

Ret Bike RETTOURING 2008 Tutaj

3. Spodnie tekstylne:

Ret Bike RETTRAVEL 2008 Tutaj

Musisz wiedzieć (a mam kurtkę Retbike RetElite z zeszłego roku i spodnie tekstylne podobnej klasy), że ciuchy tego producenta są bardzo ciepłe. Nawet z wyciągniętym ocieplaczem latem w nich nie pojeździsz (zwłaszcza w spodniach). W trasie bez zatrzymywania się zbyt często być może, natomiast do użytku na co dzień, latem odpada. Wg mnie to ciuchy jedynie na początek i koniec sezonu (wiosna/jesień).

Pozdrawiam,

E'

zgadzam się z przed mówcą mam spodnie rettravel i do tego kurtkę retsport kurtka daje rade bo ma wywietrzniki ale spodnie to koszmar jeżeli jest ponad 15-20 stopni i jeszcze do tego słońce w mieście masakra, ale na trasie nie ma tragedii jeżeli jedziesz ponad 100km/h

pozdro

Co do kasku to tutaj masz test Shoei Multitec - TEST

Ten RetBike o którym mówisz jest wykonany z tych samych materiałów co RetSport, o którym pisał Maderick. Różnią się głównie krojem, kieszeniami itp, ale w różnych warunkach atmosferycznych sprawdzają się tak samo (jeździłem w obu). Test RetBike RetSport znajdziesz tutaj

wszystkie wymienione elementy ubioru były na forum omawiane. polecam zapoznać się z wyszukiwarką i przy jej pomocy poczytać; najmniej będzie nt butów (jeśli będziesz miał pytania - dopisz do odpowiedniego istniejącego wątku), natomiast nt. multiteca i retbike'a powiedziano już chyba wszystko

temat zamykam

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...