Skocz do zawartości

przegląd po 1000km i co dalej...

tra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem posiadaczem suzuki k7. motocykl jest nowy. sprawa wygląda tak obecnie wedle mojej wiedzy mam w motocyklu zalany olej mineralny jako że na szafie mam juz 900km zbliża się nieubłaganie czas pierwszego przeglądu mojej suczki i teraz tak

1)W Poland Position Puławska Wawa powiedzieli że po 1000km zalewają silnik olejem pół syntetycznym 10w40 Shella + zmiana filtra oleju i sie śmiga na tym do 6tyś km po czym zalewa sie motor pełnym syntetykiem.

2)W Jaskłowskim na Prymasa Wawa powiedzieli że po 1000km zalewają silnik odrazu olejem syntetcznych 10w40 lub 15w50 Shella + zmiana filtra oleju i sie śmiga az do 12tyś km po czym znów wymiana oleju na świeży na syntetyk

Moje pytanie jak wybiorę opjcę 1 czyli z pół syntetykiem to będę mógł łoic po torze (2000km go dotrę i potem na tor) i czy to nie wpłynie negatywnie na silnik?? 20-21 maj dni suzuki wcześniej chciałem jechac na treninng 13-14maj ale na pół syntetyku można tak krecic silnik niewiem sam??

Która ewentulanośc jest lepsza?

Czy sie nie bawic i wybrac opjce 2 i koniec.

W poprzednim mootcyklu po 1000km odrazu mi zalano pełen syntetyk i koniec i jazda. hmm poradzicie

Edytowane przez tra

dokładnie co 6tyś przepraszam za pomyłke:) czyli co lac pełen i się nie pie**olic.

gosc w serwisie powiedział że wleją mi pełen syntetyk na moją odpowiedzialnośc i w razie rozpatrywania gwarancji pewnie nie zostanie ona uznana..:(

Też miałem ten problem robiłem przegląd po 1000 km w PJP ( bo gwarancji nie mam ) zalali Agip 15/50 półsyntetyk, powiedzieli że dopiero po 6000 naleją syntetyk. Zdałem sie na ich wiedzę i nie wnikam.

Co do kręcenia ja jeżdzę normalnie nie zwracam uwagi na obroty, wiem że to nie jazda na toże, ale ja bym się nie przejmował.