Mr.Maciek Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Siema! No więc sprawa wygląda tak: przesiadłem się ze 125ccm 2T na 400ccm 4T. Liczyłem na mniejsze spalanie a tutaj przykra niespodzianka. Zatankowałem 11,2 litra paliwa. Po przejechaniu 111km musiałem włączyć rezerwe. W 2T nawet nie liczyłem spalania ale tutaj liczyłem że będzie na poziomie 5-6 litrów. Motocykl to KTM LC4 400. Przełożenia wybitnie terenowe 13x50 + przelotowy wydech. I tutaj pytanie czy to jest normalne czy jednak coś jest nie tak? Dodam że jazda do tej pory to było takie rekreacyjne enduro bez żadnych wielkich podjazdów, błotnych kąpieli, piaskowni itd itp. Co robić? Co może mieć wpływ na takie spalanie? A może po prostu tak jest i tyle?Pzdr, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 sprawdz kolor swiecy czy masz dobrze wyregulownay gaznik bo nie powinien ci palic tyle przy takiej jezdzie przy endurowaniu powinien ci lyknac max 7-8l ale to zalezy od stanu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>ENDUROS*600< Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Wyreguluj porządnie gaźnik, zmien filtr powietrza jesli wymaga wymiany a moto na pewno bedzie mniej palilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajdowiec Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Siema! No więc sprawa wygląda tak: przesiadłem się ze 125ccm 2T na 400ccm 4T. Liczyłem na mniejsze spalanie a tutaj przykra niespodzianka. Zatankowałem 11,2 litra paliwa. Po przejechaniu 111km musiałem włączyć rezerwe. W 2T nawet nie liczyłem spalania ale tutaj liczyłem że będzie na poziomie 5-6 litrów. Motocykl to KTM LC4 400. Przełożenia wybitnie terenowe 13x50 + przelotowy wydech. I tutaj pytanie czy to jest normalne czy jednak coś jest nie tak? Dodam że jazda do tej pory to było takie rekreacyjne enduro bez żadnych wielkich podjazdów, błotnych kąpieli, piaskowni itd itp. Co robić? Co może mieć wpływ na takie spalanie? A może po prostu tak jest i tyle?Pzdr, Maciek No wiesz to zależy od tego jak jezdzisz oraz gdzie jezdzisz bo wiadomo jak gdzies w piachu czy glinie to nie licz ze bedzie mało palił (tak samo jak bedzie przepustnica cała otwarta) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi