elan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) WitamByłem dziś oglądać zx6r, którego zamierzałem kupić. Oglądałem zdjęcia w jakim stanie był przywieziony do kraju, ogólnie tylko przetarta lewa owiewka i rozwalony tylny kierunkowskaz.W trakcie jazdy próbnej po puszczeniu kierownicy przy prędkości ok. 90km/h zauważyłem, że motocykl lekko ściąga na lewą stronę.Wg kresek na wahaczu wyglądało jakby koło było nierówno skręcone (różnica jednej kreski)Jak uważacie, różnica jednej kreski może powodować zauważalne ściąganie? Lagi wykluczam Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez elan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 ja bym nie sugerował się zdjęciami...handlarze mogli je zrobić w połowie naprawy...tak jest czesto z samochodami...badz ostrożny przy kupowaniu motorów po szlifie...popatrz dobrze na ramę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 jak najbardziej różnica o jedną kreskę powodowała by ściąganie, pytanie tylko po co ktoś tak to ustawił, możliwe, że rama jest krzywa i jak ustawisz dobrze koło to będzie śiągać jeszcze bardziej, a ów przekoszenie koła miało to zamaskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elan Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 jak najbardziej różnica o jedną kreskę powodowała by ściąganie, pytanie tylko po co ktoś tak to ustawił, możliwe, że rama jest krzywa i jak ustawisz dobrze koło to będzie śiągać jeszcze bardziej, a ów przekoszenie koła miało to zamaskowaćWłaściciel nie jest handlarzem i nie ma żadnego pojęcia o motocyklach, sprowadził go sobie indywidualnie 2 lata temu (moto było 3 miesięczne) i zrobił nim 3000 km. Chce żebym te koło sam sobie ustawił bo on się na tym nie zna, a jeśli to nic nie pomoże to on zapłaci mi koszty paliwa za niepotrzebny dojazd (mam 350 km w jedną stronę).Zastanawiam się czy jest sens jechać, stąd pytanie odnośnie tej "jednej kreski"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Właściciel nie jest handlarzem i nie ma żadnego pojęcia o motocyklach, sprowadził go sobie indywidualnie 2 lata temu (moto było 3 miesięczne) i zrobił nim 3000 km. Chce żebym te koło sam sobie ustawił bo on się na tym nie zna, a jeśli to nic nie pomoże to on zapłaci mi koszty paliwa za niepotrzebny dojazd (mam 350 km w jedną stronę).Zastanawiam się czy jest sens jechać, stąd pytanie odnośnie tej "jednej kreski"...trzeba było od razu poprawić ustawienie i przejechać się po. Moto po szlifie więc musisz być uważny, jednak przestawienie koła o jedną kreskę może powodować takie zachowanie o jakim mówisz z powodzeniem. Jeśli moto poza tym o czym piszesz godne uwagi to ja bym podjechal jeszcze raz. Najlepiej ustaw to koło dokładnie suwmiarką, wtedy będziesz miał pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi