Sidi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 może i rwanie z gazu bezpieczniejsze dla silnika,ale jak ktoś zamierza się brać poważnie za stunt to wg mnie tylko walenie z sprzęgła wchodzi w gre, bo dajesz od razu w pion i nie musisz za dużo zwalniać żeby robić wolną gume. poza tym jak dajesz na gumie na słabszych sprzętach (typu jakieś 125) to ciężki temat wyrwać to z gazu ide o zakłda że tomasz na białej f4i na twoich fotach daje z sprzęgła :( zgadłem? no i lepiej przedniej zębatki nie ruszać a dać więcej z tyłu No prosze cie nie mow ze 125 na kolo z gazu nei pujdzie, ja moja TS 50 na kolo z gazu wyrywam.Starczy troche techniki i treningu a nie marudzenie ze sie nie da itp. wszystkim da sie latać na kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartMFK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) No prosze cie nie mow ze 125 na kolo z gazu nei pujdzie, ja moja TS 50 na kolo z gazu wyrywam.Starczy troche techniki i treningu a nie marudzenie ze sie nie da itp. wszystkim da sie latać na kole. czy umiesz czytać z zrozumieniem? nie napisałem że się nie da, tylko że ciężki temat. mój brat latał na wolnej husqą sm125 i rwał tylko z sprzęgła, bo sprzęt od razu stawia do pionu. ja się uczyłem na niej też tylko z sprzęgła. no i nie musisz mi tłumaczyc że wszystkim da się latać na kole, bo troche w temacie siedze i to od dobrych kilku lat. marudzenie, hehehehehehe btw. a na twoim filmiku na początku wyraźnie słychać że rwiesz z sprzęgła Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez bartMFK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 ...na miejscówce, jego broszka, wali no handery, uczy się cyrkli, hejterstwo ... A mnie irytuje jak ktoś używa takich luzackich zwrotów i zdaje mu się ża przez to jest najbardziej odjazdowym gościem pod słońcem. Takie osiedlowo-szczeniackie grypsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartMFK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) A mnie irytuje jak ktoś używa takich luzackich zwrotów i zdaje mu się ża przez to jest najbardziej odjazdowym gościem pod słońcem. Takie osiedlowo-szczeniackie grypsy. wsyztsko zrozumiem, ale bez dewiacji i demencji :icon_eek: jego broszka, no handery czy cyrkle to luzacki osiedlowo-szczeniacki grypsy? to jakich ty słów używasz, kontusz i żupan? no mam straszne ciśnienie żeby być spoko, na luzie w ogóle wiesz, trendi, jazzy i żeby na osiedlu mi pan Yapa pokazywał rispekt :buttrock: :) Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez bartMFK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaf3 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 czy na cbr f3 zrobie dęba?? tzn na 1 kole ? jak sie zabrac za to bo probowalem ale nic nie wychodzi .. zanczy jak dodam ostro gazu to silnik tylko wyje a nie przyspiesza.:/ dzikei za pomoc!idze, ze fotki ze Strykowa i z Kowalewic pod Ozorkowem smile.gif Znane mi miejscowki smile.gifA ta miejscowka w Strykowie, to idealne miejsce do gumowania smile.gif Tylko pozazdroscic miejscow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 wsyztsko zrozumiem, ale bez dewiacji i demencji :icon_twisted: jego broszka, no handery czy cyrkle to luzacki osiedlowo-szczeniacki grypsy? to jakich ty słów używasz, kontusz i żupan? no mam straszne ciśnienie żeby być spoko, na luzie w ogóle wiesz, trendi, jazzy i żeby na osiedlu mi pan Yapa pokazywał rispekt :icon_twisted: :icon_mrgreen: Chodzi mi o to że chyba Polak jesteś a nie gęś, tak? Bo za chwile to jeden wielki h*j zostanie z tej naszej Polskości jak będziemy wszyscy po murzyńsku biglowac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartMFK Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 kręcić cyrkle to zupełnie po polsku no hander- używam, bo jazda bez trzymanki to dopiero brzmi szczeniacko hejterstwo- wygodny wyraz, bo zawiera sobie wiele cech, od krytykanctwa po głupia zazdrość a po za tym, może powinniśmy mówić ciepły pies na hod doga, bułka z szynką na hamburgera, a zespół Pussycatdolls w Polsce nazywać ci**a-kot-lalki nie da się uchronić przed zapożyczeniami z obcych języków, one były i będą. nawet człowiek nie wie że używa ich co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel-SV Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Hot-dogi, hamburgery i pusykaty to amerykanski chłam którym zachłystuje się polactwo. W Polsce są schabowe, żeberka i Kazik Staszewski, ale nikt się nimi nie zachwyca. Tak ja piszesz, nie da się uchronic przed tym gównem, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitka Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Od samego oglądania zdjęć słabo mi się robi :)Mam cykora, żeby spróbować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiR6 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 jak bedziesz podchodziła w ten sposób ze masz cykora, to nigdy nie spróbujesz i nie wiesz co stracisz.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 zgadza sie w filmiku co robie "Cyrkle" wale z klamy ale to wolna guma:] a takie szybsze gumy to z gazu.musimy cały czas trenować:biggrin: i ubierajcie zawsze kask ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 (edytowane) powiedzcie mi jak jest z bandziorem 600 n?? miałem kiedyś choppera 125 i na gume szedł ze strzału z miejsca ok,a bandziorem troszke sie boje ale próbowałem jechałem wolno półsprzęgło 5 tys obrotów i strzał i wtedy albo przyspieszał albo szarpnoł delikatnie aa jak dałem większą dawke gazu to zaczoł mieszać,a asfalt suchy,natomiast jak jade z pasażerem to jak ostro przyspieszam to tak do 3-ciego biegu tylko czuć jak lekko kiera chodzi,koło w górze ale sam to ni dupe ni w oko sposobu nie mam.jakieś instrukcje?? pozdrawiam Edytowane 5 Września 2008 przez Brylu 1989 Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidi Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 powiedzcie mi jak jest z bandziorem 600 n?? miałem kiedyś choppera 125 i na gume szedł ze strzału z miejsca ok,a bandziorem troszke sie boje ale próbowałem jechałem wolno półsprzęgło 5 tys obrotów i strzał i wtedy albo przyspieszał albo szarpnoł delikatnie aa jak dałem większą dawke gazu to zaczoł mieszać,a asfalt suchy,natomiast jak jade z pasażerem to jak ostro przyspieszam to tak do 3-ciego biegu tylko czuć jak lekko kiera chodzi,koło w górze ale sam to ni dupe ni w oko sposobu nie mam.jakieś instrukcje?? pozdrawiam 1.Opona hu*owa2.Cisniesz moto do ziemi bo sie boisz3.Źle operujesz sprzęgłem4.Mała zębatka musi być coś z tego. Też tak mialem ze moto mi mieszało albo przyspieszało a na gume nie chciało wchodzić, poprostu to trzeba wyjeździć , A jezeli chodzi o wskazówki to: 1Podczas strzalu ze sprzegła cały ciałem machnij do tyłu , powinno kolo pujść w góre , 2spróbuj na stojąco , 3oprzyj sie o stelaz , 4stań na siedzeniu , kombinuj puszczając sprzegło wolniej/szybciej wiecej gazu / mniej gazu itpTo tak jak ja bym zapytał jak zrobić wheelie one hander , odpowiedź by była:"Puść kierownice jedną ręką"proste nie?? a zeby sie przelamac to druga rzecz , 2 dni treningu no i mam WHEELIE ONE HANDER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 powiedzcie mi jak jest z bandziorem 600 n?? miałem kiedyś choppera 125 i na gume szedł ze strzału z miejsca ok,a bandziorem troszke sie boje ale próbowałem jechałem wolno półsprzęgło 5 tys obrotów i strzał i wtedy albo przyspieszał albo szarpnoł delikatnie aa jak dałem większą dawke gazu to zaczoł mieszać,a asfalt suchy,natomiast jak jade z pasażerem to jak ostro przyspieszam to tak do 3-ciego biegu tylko czuć jak lekko kiera chodzi,koło w górze ale sam to ni dupe ni w oko sposobu nie mam.jakieś instrukcje?? pozdrawiam ja w swojej suzie zmniejszam ciśneinie w tylnej oponie(nawet do 1,4), daje to taki efekt ze opona w większym stopniu ma styk z powierzchnią i lepiej się trzyma, podrywa ale to raczej do wolniejszej jazdy. Co do samego podrywania spróbuj może wpierw nie ze sprzęgla a z samego gazu, pobujaj go i powkręcaj na obroty. Ja osobiście robie z gazu tak że dochodze do około 4,5 tys obr. lekko puszczam gaz i po tym gwałtownie daje, moto samo wskakuje na tylnie a reszta to juz kwesia operowania gazem, heblem i balans oczywiście. Trzeba poprostu trenować i tyle:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brylu 1989 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 co do opony to jest nowa firmy pirelli,i myśle że jakosciowo dobra,co do zębatki seryjna,a z tego co wiem to mój bandzior idzie na gume ''jak złoto'' bo już go kiedyś stawiali,ostatnio oddałem strzał z wyższych obrotów i pięknie łajza staneła i pojechałem kawałek i jeszcze przy ludziach,wheelie to soda jak nic pozdrawiam Cytuj Jawa mustang x 3 --->Wsk 125-->quad hensim 110 ---> Yamaha RD80 --->Gilera Coguar 125---> Jawa TS 350 ---> Suzuki Bandit 600 N ---> KTM SX 450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi