Patriko Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Weźcie Panowie na wstrzymanie bo zaraz będzie draka niemiłosierna. :banghead: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LENAR Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Wiem, że Shell robi syntetyk 10w40, ale tak jak napisałem w serwisówce jest wyraźnie: API: SG or higher, JASO T 903standart: MA, Viscosity SAE 10W40.no ale przeciez shell podaje ze jego olej advance ultra4 "posiada parametry przewyższające specyfikacje międzynarodowe (API - SL i JASO MA) oraz wszystkich japońskich i europejskich producentów motocykli" wiec w czym problem? :banghead: Podczas pierwszego przeglądu był zalany Castrol Power GPS 10w40, a to jest półsyntetyk. Stąd moje pytanie.Czy jak był zalany taki olej to mam go znowu zalać, czy zmienić na syntetyk?np. na Castrol Power 1 Racing 10W50? Moto ma 6 tyś. przebiegu.6tys km to akurat czas przegladu wiec ja bym wymienil olej na syntetyk shell advance ultra4 lub motula 300V 10w40 i sie nie szczypal, tez wymienialem olej po 1000 i 6000km, JA bym tak zrobil, Ty zrobisz jak zechcesz ja latam teraz na shell advance i mam na liczniku 8000km, przy 12000km sprobuje motula 300V pozdrawiam.lenar Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez LENAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Motul 300v polecam. Na tym tylko śmigam. Innych w Hi Tec ' ach nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 amen Wystarczy zajrzeć do manuala lub Autodaty.10W40 SG ilość 3.1 litra , półsyntetyk motocyklowy z wyjątkiem wyrobów konfekcjonowanych lub produkowanych w naszym kraju. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi