Playerkidd Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam mam takie pytanie odnośnie tarcz hamulcowych w suzuki konkretnie mówiąc ruszają sie delikatnie tylko słyszałem ze tak ma być, 2 znajomych tez maja suzi i tez ta sama historia. Tylko mowie od razu ze te tarcze nie sa przykręcone bezpośrednio do kola tak jak w innych markach. W suzu wygląda to tak ze ze tarcza jest połączona tulejami z pierścieniem który jest przykręcony do kola i właśnie miedzy tulejami a tarcza jest luz i czy tak to jest skonstruowane czy porostu tarcze do wymiany(mowa o modelach z okresu 92 - 95). Dzinks z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki_lauda Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 zapewne chodzi ci o tarcze plywajaca która owszem wystepuje w tym modelu. Na nitach nie powinno byc zadnego nadmiernego luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Playerkidd Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 na jakich nitach kolego chodzi ci może o te tuleje miedzy tarcza a pierścieniem przykręconym do kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmm Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Chodzi zapewne o nity "rurkowe" - nie powinno być na nich zbyt dużego luzu. Niestety ale w Suzuki ten luz się pojawia i potrafi być duży, a podczas hamowania tarcze stukają (ze względu właśnie na ten luz). Nie może on być nadmierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Miałem gsx600f i tarcze podobnie jak i inne pływające mają lekki luzik więc bez obaw hamować będzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Playerkidd Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 dzięki wielkie za potwierdzenie coś podobnego słyszałem tylko musiałem sie upewnić pzdr :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi