Psikus Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Witam! Ostatnio zakupiłem manetkę gazu od DT'ki ,bo stara dosłownie się rozleciała.Wcześniej miałem linkę-patent od simsona.Znalezienie odpowiedniej linki do tej manetki będzie chyba problemem gdyż główki(te od strony manetki) są inne.Natomiast główka od strony gaźnika ,siłą rzeczy musi pozostać taka sama.Dochodzi jeszcze kolanko w postaci wygiętej rurki które przykręca się do manetki.To co napisałem może wydawać się trochę niezrozumiałe,więc sytuację przedstawię na rysunku. http://img146.imageshack.us/img146/2479/li...tpatentuqj1.jpg Czy macie jakieś pomysły jak można rozwiązać ten problem? Czy istnieją linki z tymi kolankami bez rozdzielacza na dozownik i gaźnik? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Co do dorabiania koncowek to wez lutownice, kalafonie i cyne i przylutuj na koncu linki, a potem pilniczkiem elgancko sobie koncowke uformuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psikus Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Pytanie tylko jak to zrobić Wariant 1Zakupić linkę jedno żyłową(bez rozdzielacza na dozownik i gaźnik) od DT i przeszczepić główkę od gaźnika w sposób omawiany przez Ziutka.Gorzej będzie ze skokiem i długością całkowitą linki. Wariant 2Kupuję samo kolanko(patrz załącznik),pancerz, wkład linki gazu (-może być problem z grubością walca),oraz końcówkę linki gazu. Pytanie która to końcówka Eco czy Magura type? http://sklep.mieloch.pl/index.php?cPath=818 Załącznikhttp://img384.imageshack.us/img384/55/123sf7.jpg Edytowane 31 Marca 2008 przez Psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) ,,główka" linki w manetce pasuje od linki hamulcowej roweru....nowa linka to ponad 110zł masz dozownik czy linka prosto do gaźnika tak jak piszesz....bo ja myślę o lince która później się ,,rozdwaja" tzn. ma na końcu plastik który trzeba wybić...itd Edytowane 31 Marca 2008 przez Korsaz Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psikus Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 (edytowane) Dozownik został odcięty,linkę z rozdzielaczem zastąpiłem linką jednożyłową(manetka->gaźnik) Na rysunku przedstawiona jest linka jakiej potrzebuję.(post 1) Korsaz--->A nie wiesz jakiemu modelowi (Eco czy Magura) odpowiada ta końcówka rowerowa? I ostatnie pytanko: Czy ktoś ma na handel wcześniej wspomniane kolanko? Edytowane 31 Marca 2008 przez Psikus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 końcówka od rowerowej jest do linki pionowo,czyli nie tak jak być powinno ale działa :icon_mrgreen: czy będzie poziomo czy pionowo nie ma chyba różnicy,tylko czy wejdzie w manetkę...skoro mas manetkę od dt to nie mam pojęcia Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi